Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові (фото) - Блог про Львів

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові (фото)

Свічка пам'яті в центрі Львова

19-20 лютого в Україні поминальні дні.

Ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, які загинули за волю, долю рідної країни стоячи на Майдані в Києві, під Ілловайськом і не лише.

З цієї нагоди сьогодні, 19 лютого протягом дня відбувалися різні заходи. Ваш автор не міг їх пропустити й протягом дня мені вдалося взяти участь у «Тихій Ході», а також запаленні Свічки пам’яті на проспекті Свободи.

«Тиха хода» розпочалася близько 13 години дня біля університету імені Франка, де студенти навчальних закладів нашого міста сформували колону, яка пройшла вулицею Дорошенка й аж до пам’ятника Тарасові Шевченку, де було відправлено поминальну Службу Божу за загиблими ГЕРОЯМИ.

Тиха Хода у Львові

Хода біля університету

Старт Ходи

Люди

Хода на проспекті Свободи

А вже ввечері, о 19 годині вечора навіть незважаючи на проливний дощ вирішив таки піти на проспект Свободи щоб відати шану Героям Небесної Сотні запаливши свічку пам’яті.

Коли йшов в центр, то прикро було бачити, що багато людей в цей час сидять в генделиках та веселяться. Нікого критикувати не буду, але скажу, що хоча б сьогодні й завтра можна вже себе обмежити у веселощах. Та, це суто моя точка зору.

Також читайте:   Як це важко бути Миколаєм або який транспортний колапс був у Львові

Біля пам’ятника Шевченку зібралося значно менше людей чим вдень. Можливо громадськість відлякав дощ? Та, тим не менше, ті люди що були разом запалювали лампадки, тримали портрети ГЕРОЇВ, а ведуча – активістка Софія Федина зачитувала імена всіх, хто поліг від куль та насильства.

Тризуб з свічок

Завершилося все молитвою, вигуками «Слава Україні», «Слава нації», а також спільним виконанням національного гімну України.

Слава Героям!!!! Герої Не вмирають!!!! Ми про вас пам’ятаємо й будемо пам’ятати завжди.

Поминальні заходи продовжаться також завтра й в основному вони будуть проходити в центральній частині нашого міста починаючи із 11 години дня.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*