Вшанування пам’яті Скрябіна у Львові - Блог про Львів

Вшанування пам’яті Скрябіна у Львові

Вшанування пам'яті

Вчорашній день був особливим. Все тому, що саме 2 лютого Україна відзначала річницю дня пам’яті за Андрієм Кузьменком (Скрябіним), який саме рік тому трагічно загинув в автокатастрофі на Дніпропетровщині.

Воробус не міг пропустити таку подію і ввечері після роботи пішов з друзями в центр нашого міста, адже саме там мав завершитися автопробіг організований в честь пам’яті Андрія, а також мали відбуватися поминальні заходи біля пам’ятнику Тарасові Шевченку.

Близько 19 години я вже був на місці й почав спостерігати за цим всім дійством.

Поки ще не було автомобілів люд потрохи почав палити лампадки та махати увімкненими телефонами. Найцікавіше розпочалося тоді, коли автомобілі почали з’їздитися.

Що цікаво, ніхто вулиці перекривати не став, а машини з автопробігу їхали разом з іншими автомобілями.

Все це супроводжувалося сигналами, українськими прапорами та вигуками «Ми тебе не забудемо».

До автомобільних сигналів я відношуся не дуже позитивно, а ось коли їхала дівчина на велосипеді й на її агрегаті була колонка де грали пісні Скрябіна – це вразило.

Велопробіг

Всього в автопробігу взяло участь не менше ста автомобілів. А потім розпочалися так звані поминальні заходи.

Також читайте:   11 червня - гурт "Океан Ельзи" виступить з концертом на стадіоні "Арена Львів"

Люд почав ще більше палити лампадки. Навіть було з цих лампадок зроблено надпис на землі – «Кузьма». Паралельно народ співав пісні Андрія, згадував його яким він був коли жив тощо.

Тривало все це дійство не більше 40 хвилин. А опісля люди просто почали розходитися. Не знаю чого вони очікували, може концерту? Але, це ж такий день скорботи, а не для веселощів.

Особисто я очікував, що народ збереться на площі перед пам’ятником і буде без музики співати пісні. Принаймні ваш автор подібне пробував робити.

Народ на проспекті Свободи

Більш цікавіше було у ТЦ «Форум», де для всіх відвідувачів цього торговельно-розважального центру 31 січня грав оркестр театру імені Марії Заньковецької.

Люд все це сприйняв позитивно і розташувавшись на всіх поверхах «Форуму» уважно слухав, а також підспівував всім відомі хіти 90-тих і не лише.

Навіть не віриться, що вже минув рік від того часу, як загинула людина, яку можна назвати безперечно творцем сучасної української музики.

Шкода…. Та, нічого не вдієш.

Вічна пам’ять тобі, Андрію!!! Твої хіти лунатимуть у наших серцях завжди.

Насамкінець, пропоную послухати фрагмент виступу згадуваного вище оркестру у ТЦ «Форум»:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*