Біля Ратуші з’явилися величезні шахи - Блог про Львів

Біля Ратуші з’явилися величезні шахи

Вуличні шахи у Львові

Шаховий бум у Львові продовжується, адже триває чемпіонат світу з цього виду спорту в якому між собою змагаються: українка – Марія Музичу та китаянка – Хоу Іфань.

На даний момент зіграно дві партії. У першій було зафіксовано бойову нічию, а в другій вже гостя нашого міста зуміла здобути перемогу.

Сьогодні, 4 березня на чемпіонаті день відпочинку, а вже завтра змагання відновляться. Українка гратиме білими фігурами. То ж, сподіваємося на її перемогу. Пора наздоганяти свою суперницю.

Про перипетії майбутніх матів поговоримо вже незабаром, а поки що шаховий був, який і на далі спостерігається у Львові.

Пам’ятаю ще задовго до початку поєдинку говорилося про те, що на площі Ринок на час ігор мають встановити три гігантські фігури шахів, а точніше: дві королеви й один король.

Воробус спеціально їздив тричі в центр нашого міста, обходив пів центру, але їх так і не знайшов. Напевно чи їх зламали коли проектували чи що?

Можливо в найближчий час вони таки з’являться, хоча щось в цьому дуже сумніваюся.

Я вже бува забув про шахові фігури на вулиці, якби не випадкова знахідка сьогодні після обіду.

Так сталося, що ваш автор їхав сьогодні після обіду трамваєм через площу Ринок і просто таки не повірив своїм очам, коли електротранспорт зупинився. Навпроти входу в Ратушу встановили дошку, величезні фігури, де кожен охочий може прийти сюди й зіграти партію величезними шахами.

Також читайте:   Війна в Україні: як світова футзальна спільнота підтримує Україну

Само собою, що Воробус відклав всі справи в сторону, вийшов з трамваю й пішов поглянути що там і як.

Зіграти в партію мені не вдалося, бо на дошку налізло багато дітей, але спробувати зробити кілька ходів ніхто не завадив.

Думаю, якщо прийти сюди з самого ранку, то можна й найти собі суперника. Хоча, дана акція швидше зроблена для того, щоб популяризувати даний вид спорту.

Все-таки, Україна в ньому явно задніх не пасе.

Будете сміятися, але одразу ж після відвідин шахової дошки на вулиці завантажив кілька світлин в соціальні мережі. Найкреативніші мої читачі навіть почали мене критикувати, що неправильно роблю ходи.

Прийшлося повертатися назад і робити ще одне фото.

Вуличні шахи будуть стояти у Львові до неділі включно, починаючи від 10 і до 18 години. Ховають їх напевно тому, щоб ніхто не вкрав. Люди то бувають різні.

Вже завтра ми продовжимо, а поки що відпочиваємо… Тривалі вихідні наступають…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*