Чому не встановити термінали з продажу квитків в салонах трамваїв (тролейбусів)? - Блог про Львів

Чому не встановити термінали з продажу квитків в салонах трамваїв (тролейбусів)?

Термінали в салонах

А тепер поговоримо на мою улюблену тему – транспорту. Ледве не кожного дня катаюся то трамваями, то «рогатими», то маршрутками й постійно бачу що там відбувається.

Реально, умови проїзду в тих же маршрутах бажають бути значно кращими чим зараз. А то заходиш в салон, починаєш оплачувати за проїзд, люди один одному передають гроші, водій знервується, забуває видати решту.

Крик, гам… Якби не «вуха», то можна було здуріти.

Напрошується вихід із цієї ситуації – впровадження електронного квитка. З ним і водіям би було легше їздити й ніхто б не напрягав людей вічними передаваннями грошей.

Але, сьогодні маршрутки залишимо в спокої, а покритикуємо трохи електротранспорт. Проїзд тут вдвічі дешевший, але тим не менше, їхати значно комфортніше.

Єдине що “напрягає”, знову ж таки оплата за проїзд. Ніяк не можу збагнути що відбувається.

То квитки можна купити в терміналах на вулиці, то в кіосках, то знову в терміналах. Вже би «Львівелектротранс» мав визначитися нарешті з методами оплати за проїзд.

А то у безвиході потенційний пасажир вічно «напрягає» водіїв, яким і слідкувати за дорогою треба, й видавати «тікети» також.

Який вихід? Воробус запропонує один метод оплати. Можливо хтось колись дослухається до моїх слів і будемо їздити з комфортом.

Також читайте:   У Львові відмінили соціальні маршрути

Так от, замість того, щоб ставити автомати на вулиці, їх можна було би встановити у самому транспорті. Таким чином, потенційний пасажир би заходив у салон, підходив би до автомата й купляв квиток.

Водій при цьому би їхав собі нормально. Знаю, що на втілення такої ідеї в життя треба значні фінансові вливання, але все ж ідея вже не така утопічна.

Щоправда треба визначитися нарешті чи буде електронний квиток у місті чи ні. А то все розмов ходять, роки минають, а далі пустих балачок справа не доходить.

Натомість зараз «Львівелектротранс» займається фігнею. Їхав сьогодні зранку в трамваї й побачив черговий експеримент.

У тестовому режимі в «обіг» кинули новий вид повних квитків. Чим вони відрізняються від тих що були?

Все просто, на квитках нового зразка з’явилися QR-коди. Це свого роду захист, який допомагає позбутися підробок.

А тепер про веселе. Виявляється у майбутньому контролери мають за допомогою своїх смартфонів та спеціальної програми, яку там встановлять перевіряти квитки на їх можливу підробку.

Що тут сказати? Цирк на дроті. Такі як зараз контролери, то їх хіба перевіряти на стан алкогольного сп’яніння треба, не те що смартфони їм давати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 12.03.2016 пише:

    Якщо з маршрутками все давно зрозуміло, то з електротранспортом якась клоунада. Там вже давним давно можна було зробити нормальний квиток на час і всі жили б довго і щасливо. Натомість там постійно ставлять якійсь дурнуваті псевдо-новаторські експерименти, просрали вже купу грошей і часу а до логічного завершення нічого не довели

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*