Дива не сталося. Марія Музичук віддає шахову корону китаянці Хоу Іфань - Блог про Львів

Дива не сталося. Марія Музичук віддає шахову корону китаянці Хоу Іфань

Авто Марії

Шаховий бум у Львові завершився. А сталося це після того, як сьогодні наша співвітчизниця, українка Марія Музичук поступилася у 9-й партії своїй китайській колезі – Хоу Іфань.

Таким чином, рахунок в зустрічі став 6-3 на користь суперниці Марії й саме вона цього року приміряє шахову корону й стає чемпіонкою світу з шахів.

Нагадаю, хто не знає, у місті Лева було заплановано 10-ть партій, але все завершилося на 9-й тому що за регламентом перемагає та спортсменка, яка першою набирає 5,5 очок.

На жаль, Музичук цього зробити не вдалося.

За час всього матчу за шахову корону, нашій шахістці вдалося 6 раз зіграти внічию. Перемоги від неї ми так і не дочекалися. Натомість китаянка двічі перемогла білими й навіть один раз білими фігурами.

Але, сумувати не варто. Марія Музичу молода дівчина й вірю, що її перемоги ще неодмінно попереду.

Я ж у цій публікації звернуся трохи до історії й згадаю як відбувалися події у Львові на час шахового матчу за звання чемпіонки світу.

– 23 лютого у прес-центрі такого популярного Інтернет-видання як «Гал-Інфо» відбулася зустріч львівських журналістів із сестрою Марії – Анною. Окрім того, що кожен охочий міг поспілкуватися з шахісткою, так ще й мав можливість прийняти участь в сеансі одночасної гри.

Музичук підходила до кожного з «акул пера» й робила ходи. Воробус тоді побоявся сідати за дошку. Хоча, міг це зробити спокійно.

Також читайте:   Футзал. Гранд-ліга Львова. "Нові імена" - "Спільнота". Анонс

– 2 березня офіційно розпочався сам поєдинок. Звісно, він викликав шалений ажіотаж серед громадськості. Самі ж спортсменки зіграли внічию.

– Від цього ж дня на вулицях нашого міста можна було побачити електротранспорт з прапорцями в стилі шахів, а на біля Ратуші навіть вивішали прапор «ФІДЕ». Шаховий бум, що тут скажеш.

– Окрім того, що на гру можна було прийти у якості глядача, всім охочим також були доступні онлайн-трансляції в Інтернеті, а також у холі міської Ради.

– 4 березня біля тієї ж Ратуші з’являються вуличні шахи. Біля них правда протягом дня крутилася велика кількість людей, але, тим не менше, все більше та більше людей дізнавалося про цю інтелектуальну гру. Обіцяли також поставити на площі Ринок дві королеви та короля, але щось так бачу ця ідея була лише утопією.

– 3 березня українка програє вперше, а 9 вдруге й шанси на її загальну перемогу стають мізерними. Тим не менше, вся Україна за неї вболіває.

– Ну, і кінець матчу відбувся сьогодні, 14 березня.

Дякуємо шахісткам за хорошу гру й сподіваємося, що ще колись подібні поєдинки будуть проходити у нашому з вами місті.

Насамкінець же трошки гумору. Під час однієї з партій у коментарях до відео на каналі ютуб хлопчина написав наступне: «Марічка, навіщо тобі ці шахи, тобі треба думати за сім’ю, така ж ти красива».

Це викликало посмішку.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*