Флешмоб присвячений пам’яті Володимира Івасюка у Львові (відео) - Блог про Львів

Флешмоб присвячений пам’яті Володимира Івасюка у Львові (відео)

Флешмобі на честь пам'яті Івасюку

Черговий день, а це нарешті п’ятниця наступили, тому настав час порадувати наших читачів черговими публікаціями.

І перше про що ми будемо говорити, так це про вшанування пам’яті видатної людини України – Володимира Івасюка.

Думаю є мало людей, які не знають цього геніального поета та композитора. Його пісні (загалом 107): «Червона рута», «Я піду в далекі гори», «Водограй», «Два перстені» та багато інших лунають роками з вуст людей і їх хочеться слухати знову й знову.

Шкода, що таку геніальну людину нагло вбили у 1979 році. Тоді, правда казали, що це було лише самогубство, але в цю версію ніхто й близько не вірить.

Сьогодні Володимиру Михайловичу виповнилося би 67 років. Уявіть собі скільки би він міг написати ще творів, які би співали роками.

З нагоди вшанування пам’яті поета сьогодні у місті Львові біля пам’ятника саме Івасюку, який знаходиться на проспекті Шевченка й був відкритий у 2011 році відбувся флешмоб на честь дати уродин поета, композитора.

В нього взяли участь студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, а також прості перехожі, які йдучи по своїх справах також зупинилися щоб вшанувати пам’ять Івасюка.

Також читайте:   Як розвинути пам’ять

Завітав на флешмоб й Ігор Воробус, який вже знайшов вільних пів години в цьому напруженому дні щоб просто поспівати одну з моїх улюблених пісень – «Червона Рута».

Як обіцяли, дійство, розпочалося близько 11 години 30 хвилин. Переважно жіночки підійшли до пам’ятника, поклали квіти, а потім почала лунати пісня.

Воробус спершу знімав відео цього всього дійства, а потім не стримався, вимкнув техніку і на весь голос почав допомагати людям, що співали.

Червона Рута

Естафету згодом почали підтримувати студенти, які після пісні «Червона Рута» на весь голос затягнули «Я піду в далекі гори»….

При цьому під час співу були запущені білі кульки у небо.

Співана завершилася, а тоді одна з панянок, що брала участь у флешмобі нагадала присутнім, що сьогодні не лише день народження Володимира Івасюка, а й Михайла Вербицького – автора музики до національного гімну України.

Само собою присутні біля пам’ятника виконали ще й державний гімн України.

Флешмоб вдався… Приємно, що люди пам’ятають за своїх видатних людей.

Насамкінець, пропоную переглянути відео із сьогоднішнього флешмобу біля пам’ятнику Івасюку:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*