Прикмети та традиції ринку “Торпедо” - Блог про Львів

Прикмети та традиції ринку “Торпедо”

Собака Петька

Насиченим на публікації видався візит Ігоря Воробуса на ринок «Торпедо». Навіть і не думав, що завдяки одному дню, який я там торгував мені вдасться згодом написати таку велику кількість публікацій.

Сьогодні, до слова, ми продовжимо… І тепер будемо говорити про прикмети та цікавинки ринку. Про них мені розповідали продавці, які торгували біля мене поруч.

Отже, щоб ви знали, ринок «Торпедо» у Львові називають не лише «торпедосіком», а й блошиним ринком, адже тут можна купити навіть дідька лисого.

Торпедо

Ринок поділяється на декілька зон. От там де продають курей та інших живих тварин в народі називають – «Шанхай».

Тут торгувати, мабуть, найважче, адже люди стоять на вулиці під високовольтними вишками, а це є дуже шкідливо для здоров’я людей. Проте, нічого не вдієш. Людям треба гроші й якось виживати то треба.

Небезпечно для здоров'я

Можливо з часом влада міста зверне увагу на цю проблему і якось її вирішить. Хоча, щось я дуже і дуже в цьому сумніваюся.

Зранку та й протягом цілого дня тобі ніхто гроші не поміняє поки нічого не продасть. Серед продавців існує повір’я за яким на фарт треба щось спершу продати, а тоді вже розмінювати гроші як лише можна.

Також кажуть, що на ринку «Торпедо» цінні папери треба тримати в лівій кишені. Тоді й вестися буде.

Також читайте:   Чому так різко подорожчали яйця?

Воробус тримав гроші в гаманці, тому й не дивно, що в мене мало хто що купляв. На наступні рази буду знати.

Перший із продавців якщо вторгує, то бере купюру і водить нею по товару своїх товаришів. Це також робиться на фарт. Забобонні люди ці продавці «торпедосіка».

Щодо алкоголю, то часто можна побачити як продавці один одного пригощають. Люди тут щирі й відверті й те, що хтось комусь наллє зовсім не проблема.

Ну, а найцікавішим персонажем блошиного ринку є пес на ім’я – Петька. Якщо ти не знаєш його, виходить ти не продавець ринку «Торпедо».

Петьку знають всі. Хто може приносить йому їсти, бо є ше інші охоронні пси. Але, Петька то є талісман, всі пси його бояться. Короче бос.

Кажуть якщо його пригостиш чимось, то й фарту він тобі нажене. Воробус також цього не знав, хоча якось собаку бачив якого знають всі.

А ще ринок постійно оновлюється новими торговельними ятками що дуже не подобається простим людям. Може статися таке, що з часом і їм не буде де торгувати.

Тому, на «Торпедо» можна побачити часті сварки по тому чи іншому питанні.

Ось такі от прикмети та життя блошиного ринку у Львові.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*