Які зміни очікують на українців у трудовому кодексі - Блог про Львів

Які зміни очікують на українців у трудовому кодексі

Зміни до Трудового Кодексу

Як не слухаю нашу Верховну Раду, то все більше стає з неї смішно. Щось таке видумують, ніби мають щось себе.

Лише б реформи робити. От і зараз вся громадськість гудить про зміни до трудового кодексу, які наші депутати планують прийняти вже у квітні місяці.

Хоча, я таки вважаю, що поки вони надумають, то ми вже давно постаріємо.

Тим не менше, на які зміни слід очікувати в трудовому кодексі? Перейдемося по пунктах.

1. Заборона звільняти одиноких матерів і батьків.

Повна маячня. Якщо людина щось наробила, то яка різниця чи вона одинока чи ні. Якщо з людей зняти хоч мінімальну відповідальність, то почнеться хаос. От і одинокі матері можуть почати посилати далеко керівника.

Мотивувати вони будуть своє рішення тим, що їм можна.

2. Календарну відпустку збільшать з 24-ох до 28-и днів.

Також Воробус до цього відноситься негативно. Моя думка така, що протягом року люд і так багато відпочиває, а тут ще й на чотири дні збільшиться відпустка.

3. Не можна буде чотири місяці перебувати на лікарняному, ніяк не даючи про себе знати, а тільки два.

Людина, яка б не була, але якщо вона нормальна, то завжди буде повідомляти своє керівництво про те, що вона хвора, де знаходиться і так далі. Якщо ж по-іншому, то це вже не робочі стосунки, а якась маячня.

Також читайте:   Одягання тварин: за чи проти?

4. Буде поняття робота «вдома».

Оце вже дуже цікаво. Не можу зараз по цьому питанню нічого сказати, бо не знаю як це буде виглядати на практиці. Лише додам, що ідея непогана, адже давно відомо, що в багатьох організаціях люди сидять від зорі до зорі й нічого не роблять.

5. Роботодавці повинні будуть не просто відмовляти кандидату в прийомі на роботу, а письмово обґрунтовувати свою відмову.

Як на мене, людині, яка надає робоче місце буде якось далеко на цей пункт. Хоче прийме, не хоче не прийме і причину завжди придумає.

6. Звільнити можуть через розголошення службової таємниці, порушення техніки безпеки і ухилення від медогляду або щеплень.

Супер, здоров’я та робота організації перш за все. Плюсую….

7. Заборона звільняти матерів, у яких є діти до шести років.

Це вже годиться у порівнянні зі звільненням одиноких та самотніх батьків.

8. Сієста.

Цей пункт мене мега розсмішив. За ним, українці будуть зупиняти на роботу на час спеки з 14 і до 17 години. Враховуючи те, що робочий день триває до 18-ї, то повертатися вже ніхто не буде.

В Україні стільки буває спекотних днів, що нема ради.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 15.03.2016 пише:

    А вот на отпуск варежку разевать не надо. Лучше праздники отмените. 1 мая, 8 марта и т.д., и ряд еще солидарных просоветскому режиму праздников.

    • Сергій 15.03.2016 пише:

      сталін взагалі пропонував 5-ти годинний графік роботи. Я вважаю, що це є просто чудово, що наші парламентарі все-таки вирішили створити привабливі умови для офіційного працевлаштування. Це, на мою думку, має зменшити тіньовий обіг капіталу. Бо умови офіційного працевлаштування стануть занадто привабливі.
      Ці зміни – чудова нагода нагадати роботодавцям і працівникам про існування трудового кодексу, – нагода нагадати про їхні права та обов’язки.

      Менеджери-експлуататори-ледарі будуть змушені згадати про потреби так званого “людського фактору”. Я за те, щоб простим робочим було комфортніше працювати, ніж їх експлуататорам. Бо виконавці (об’єкти управління) в реальності виконують значно більший обсяг роботи, ніж ті, хто ними керує (суб’єкти управління). І, на мою думку, заслуговують набагато більше, ніж ті кабінетні ледарі, які штани протирають і вважають себе “вищим класом”, “вищим сортом”.

      Ще б і заробітні плати врегулювали на підприємствах, щоб гроші були розподілені не по вертикалі, а по горизонталі. Таке рішення суттєво збільшило би заробітні плати в Україні, встановило би знак “=” між експлуататорами і простими людьми. А то не чесно усе виходить, коли одні тримають інших за дурнів.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*