Чи буде дорожчати алкоголь?

Чи буде дорожчати алкоголь?

Так як Воробус вже давно не п’є спиртних напоїв, то й нічого не пише про алкоголь. Але, все колись завершується.

Таки сьогодні про алкоголь напишу, бо один знайомий вічно мене питає, а що буде якщо спиртні напої таки подорожчають. Жити люди перестануть чи що? Ну, як же без нього?

Спробую поміркувати на цю тему логічно, зі сторони людини, яка вже й забула що таке спиртне і чи можна без нього жити.

Повірте, прожити життя без пива чи горілки можна. Просто треба себе переконати що можна знайти й щось набагато цікавіше (маю на увазі заняття) чим сидіти в генделику й без діла хляти спиртне.

Та, менше з тим, чи буде таки подорожчання алкоголю і як це відобразиться на людях?

Ну, от казали, що з 1 березня горілка подорожчає. Наступила весна, з ним і 1 березня й що ми бачимо? Люд як пив оковиту, так і п’є її досі. Ціна їм не завада.

Для бізнесу алкоголь крім доходу це теж трохи морока. Потрібні ліцензії, касові апарати і т.д. Хоча мені здається, що якщо навіть пляшка горілки буде коштувати сотню гривень, то її все рівно будуть пити. Хоча, є ще версія що будуть масово гнати самогон.

І це рішення також буде мати дві сторони медалі:

  1. Так, самогон купити буде знано дешевше.
  2. Якої якості буде цей самогон?

Скільки вже було випадків, коли люди купляли горілку з рук і потім отримували отруєння. Так можна і померти. Такі випадки також траплялися.

Але, і тут можна почати сперечатися. Пам’ятаю з власного досвіду як були випадки того, що в генделиках людям наливали невідомої якості горілку.

Тому, я завжди казав, що купляти якщо щось і можна в генделику, то не на розлив. Невідомо ж що ця бармен тобі туди наллє. Може бути людина добросовісна, а може й така, що захоче заробити.

Вип’єш цієї рідини, а потім два дні п’єш воду, не знаєш що з собою робити так тебе сушить. Дехто робить зауваження по цьому питанню, а дехто й уваги не звертає. Думаю що це синдром похмілля такий у них.

Одним словом, подорожчання горілки та інших спиртних напоїв може суттєво вплинути на потреби людей. Пити вони то не перестануть – це точно, а от те, як саме будуть вони купувати алкоголь і де саме – це загадка.

Побачимо як буде… Поки що про суттєве подорожчання ще ніхто не говорив, а як буде далі побачимо.

Насамкінець лише скажу, що розпивати алкогольні напої ніхто не забороняє, але робити це треба з розумом, а не так, що пішов за хлібом, а вернувся додому за три дні.

Вже завтра продовжимо…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*