Неоднозначна ситуація з ринком “Торпедо”

Що робити продавцям?

Незважаючи на те, що у Воробуса сьогодні мінімальне свято, все ж спробую порадувати наших читачів цікавими публікаціями.

І перше про що ми будемо говорити, так це про ринок «Торпедо». Щось автор після того як там поторгував деньок його не відпускає і часто пише про його життя та функціонування.

Та й з багатьма людьми я там познайомився, які тепер мене інформують про новини звідти. А вони таки є не такими веселими як здається.

Пам’ятаєте як у своєму репортажі я багато писав про те, що із-за відсутності вільного місця на ринку багато людей розкладає свою продукцію поза межами ринку, а саме починаючи від зупинки АС-2 і до гіпермаркету «Епіцентр».

Ясно, що подібні речі робити не можна, бо це все переходить у стихійний ринок, який ніколи до добра не приводив, але й людей зрозуміти можна.

В країні зараз криза, багато хто як може, так і виживає, тому й торгувати десь треба. А тут нема місця, а десь в іншому місці стояти не вигідно.

Хто туди прийде? «Блошиний» ринок відомий всім, а от, скажімо, бордюр у діда Петра ні.

Хай би собі там торгували під ринком, але схоже що міській Раді хтось добряче пожалівся, адже як інформують Воробуса, з минулого тижня торгівля на вулиці біля гіпермаркету «Епіцентр» і не лише заборонена.

Також читайте:   Бізнес з контейнером для торгівлі

Якщо ви таки порушите це правило, то прийдеться викласти з власної кишені близько 400 гривень, якщо подібне повториться вдруге, то штраф становите близько тисячі гривень.

Звісно, що ніхто платити такі гроші не буде й всі покупці масово кинулися на територію ринку.

І як ви думаєте що почалося? Це логічно, суперечки між продавцями. На «Торпедо» є певна спільнота людей, яка з року в рік приходить на одне і те саме місце. А тут на них одного прекрасного дня очікував «нежданчик».

Вони приходять, а на їхньому місці продають інші. І що залишається робити? Або йти геть, або ж сваритися.

Одним словом, ситуація неоднозначна й міській раді треба щось думати по цьому питанню.

Виходів із цієї ситуації багато:

– можна розширити територію ринку.

Пригадую коли шукав річку Полтву в цих краях, то все обійшов навкруги. Там ще є куди розширяти, головне мати бажання.

– шукати іншу територію для ринку.

Із землею зараз справи кепські, хоча якщо мер міста – п. Садовий би захотів, то щось би та й придумав.
– залишити все як є.

Ну, це найдурніший варіант, але також має право на життя. Тобто, якщо ти захотів щось продавати, то береш приходиш на ринок пів 6 ранку й вже собі шукаєш місце. Такий собі шлях «хто перший, той сильніший».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*