От тобі й BlaBlaCar - Блог про Львів

От тобі й BlaBlaCar

BlaBlacar

Черговий день наступив, а це означає, що настала черга видати у світ чергову порцію публікацій від Воробуса.

І перше про що ми будемо говорити, так це про екстрену ситуацію, яка відбулася вчора з одним із наших співмешканців.

Справа у тому, що 4 квітня стало відомо, що під Києвом зник львів’янин Тарас, який вирішив заїхати з міста Лева до столиці нашої держави завдяки сервісу BlaBlaCar, який останнім часом набув все більшої популярності серед людей.

Що це за такий сервіс і як ним користуватися?

В інтернеті є спеціальний сайт куди заходиш, реєструєшся і коли тобі треба десь поїхати дивишся дошку оголошень, вибираєш напрям і шукаєш людину, яка тебе завезе, для прикладу, у Сколе.

Знаю, що неодноразово мої знайомі користувалися цим сервісом і були задоволенні тому що це: завезуть тебе оперативно, плюс значно дешевше чим це би було, скажімо, громадським транспортом.

Що сталося з людиною-Тарасом, яка хотіла заїхати в Київ?

По камерах відео спостереження видно, що автомобіль із трьома людьми різко звернув із головної дороги і повернув в напрямку села Бобриця, що в 25 кілометрах від Києва.

Після цього користувач сервісу BlaBlaCar на зв’язок більше не виходив й навіть більше, на заплановану зустріч він так і не явився.

Тепер спробую проанілазувати все.

1. BlaBlaCar – це не такий вже і поганий сервіс як здається, плюс щоб тут надавати свої послуги треба реєструватися і якщо ти зробиш це погано, то згодом на тебе можуть пожалітися й ти потрапиш у список небажаних водіїв. Та й видалити можуть.

Також читайте:   Міжнародний день велосипеда

2. Невідомо де ще ця людина ділася.

Як мені колись казали старші люди. Коли людини нема три дні, тоді треба оголошувати її в розшук. Ясно, що в цьому випадку кожна хвилина може бути дорогою, адже невідомо з якими людьми ми маємо справи. Можливо це маньяки, збоченці чи щось на зразок цього.

А може бути й така ситуація, коли компанія здружилася й вони разом десь «торчать».

Пам’ятаю колись мені знайомий розповідав як їхав з села автомобілем, який зупинив на трасі. Спершу все було добре, а потім авто звернуло з траси в лісосмугу, народ почав бухати й всі так напилися, що приїхали додому аж наступного дня.

3. З BlaBlaCar треба бути максимально обережним.

Все-таки, громадський транспорт – це громадський, тут тебе ніхто не буде бити, а у випадку з даним сервісом все зовсім по-іншому. Ти їдеш з невідомими людьми на свій страх і ризик. От завезуть тебе в ліс, порубають на частини і буде тобі подорож.

Від людей можна очікувати усього.

Будемо сподіватися, що Тарас таки знайдеться, а нашим читачам скажу наступне: «Будьте обережними».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Енді 06.04.2016 пише:

    Тут більше ризикує водій, бо можуть вкрасти машину, а пасажир ризикує у випадку коли є лише 1 місце тобто він буде один з незнайомими людьми.Краще блаблакаром подорожувати з кимось знайомим, я так робив. І ще є одна махінація з цим сервісом: Ось наприклад людина їде в аеропорт в кракові зі Львова. Домовилися попередньо про ціну і про виїзд на певну годину. Приходиш а водій каже вибачте але ціна буде вищою і ти вже не маєш куди дітися бо квиток на літак зарезервований і мусиш платити скільки водій скаже бо на літак не встигнеш. Так що ціну узгоджуйте і дзвоніть до водія.

  2. Stakeholder 06.04.2016 пише:

    Коню зрозуміло, що такі сервіси як блаблакар тримаються на довірі і на репутації його користувачів. Водій може взагалі забити болт і не з’явитися, але хто після цього буде з ним з’язуватись?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*