У Львові пасажирів відтепер перевозять приватні маршрутки - Блог про Львів

У Львові пасажирів відтепер перевозять приватні маршрутки

Приватні маршрутки

А тепер поговоримо на мою улюблену тему – транспорту нашого міста. Ох і люблю я його критикувати. Чому б і ні?

Все-таки, тема актуальна, адже кожного дня люди добираються на роботу, змушені в тисняві їхати і за це все дійство ще й приходиться доплачувати 4 гривні туди й 4 гривні назад.

От і будь мудрий.

Воробус не дуже любить користуватися послугами нашого громадського транспорту, але з моєю хворою ногою більше нічого не приходиться робити. Не буду ж я пішки намотувати круги в такому стані.

Тому, щоб цього не було, треба їздити маршрутками.

Приходжу такий зранку на зупинку громадського транспорту, дивлюся всі маршрутки їдуть набитими й так собі думаю: «от зараз буду мати, прийдеться прийняти участь у тисняві…».

Пропускаю одну маршрутку, другу, третю, бачу що діла не буде й прийдеться стояти ще довго. Що ж, треба сідати..

І раптом мені щастить… До зупинки під’їздить звичайна маршрутка, жодної вивіски про ї маршрут нема, а лише пише на дверях: «Чорновола – Іскра по вулиці Зеленій».

Хмм, а чому б не сісти в неї? Тим більше, що народ в ній був і не багато. Зайшов у салон, питаю водія скільки коштує проїзд. На що чую у відповідь, що так як і у звичайній маршрутці – 4 гривні. Це свого роду приватний транспорт, який їздить містом у час пік щоб допомогти людям вчасно заїхати на роботу.

Також читайте:   Євро-2022. Група «В». Фінляндія – Казахстан – 2:6 + ВІДЕО

Спокійно сідаю собі й починаю слухати про що розмовляють люди в салоні. Вони були не багатослівними, лише одна пані запитала водія, чому вчора він не їздив? Шеф сказав що пов’язано це з вихідним днем.

У будні ж його можна буде зустріти на вулицях нашого з вами міста.

А далі всі поринули у світ музики. На відміну від міських маршруток, де музика заборонена, тут все дозволено. На весь салон звучала одна з радіостанцій міста.

Що цікаво, протягом моєї подорожі, а їхав я на Сихів, людей в салон сідало мало. Мабуть люди просто не знають ще про подібних приватників або ж просто бояться щоб їх не розвели. Важко сказати…

Хоча, водій тут не хамить… приємний і зупиняється де йому скажуть.

Колись як ще буду на Сихові спробую дізнатися про долю приватного таксі за 15 гривень. Пригадую була колись така новинка, яка їздила зі Сихова в центр.

Тепер же про неї не чути нічого…

І це ще на сьогодні не все, незабаром Воробус розповість про те, як ходив на Хресну дорогу. Цю традицію я зберігаю вже з року в рік.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Jorgen 04.04.2016 пише:

    можна подумати шо дотепер тільки державні їздили

  2. vrubli 06.04.2016 пише:

    Наскільки зрозуміла я, у даній статті “приватні” це нелегальні маршрутні таксі.
    Тобто це особи, які власним транспортним засобом виїжджають у час пік та розвозять людей.
    І хоч для людей здавалося б байдуже кому 4 гривні платити, все ж Воробус надто приукрасив ці перевезення.
    Бо сідаючи в такий транспорт ми взагалі не знаємо куди сідаємо і хто нас буде везти, в той час як легальну маршрутку в разі виникнення проблем, або чого гірше – шкоди для здоров’я під час перевезення можна відшукати і прикликати до відповідальності (ну принаймні з теоретичної точки зору, на практиці все складніше 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*