Зміни у системі Приват24 - Блог про Львів

Зміни у системі Приват24

Інтернет-банкінг

А тепер поговоримо на тему фінансів. Нещодавно наш блог писав про те, що кілька днів були проблеми з таким банком як Приват.

Люди не те що не могли розрахуватися за допомогою банківських карт у супермаркетах чи магазинах, а й навіть більше – не могли зняти готівку в банкоматі.

Само собою що панічні настрої у суспільстві також почали виникати. Дехто вже навіть подумав, що банку Коломойського настав кінець.

Та, це не так, адже Приватбанк згодом виступив з офіційною заявою в якій пояснив причини неполадок.

Все просто, програмісти впроваджували в життя нову систему безпеки й тому треба було трохи часу щоб все стало на свої місця.

Зараз розрахунки карткою вже можна робити без проблем, як і знімати готівку. Єдине з чим є ще досі проблеми, так це з смс-сповіщеннями.

Наводжу кілька прикладів. Сьогодні зранку знайомий хотів терміново зробити операцію через систему Приват24, пробував залогінитися, а код підтвердження прийшов на його мобільний з величезним запізненням.

Ясно, що він був дуже злий на це все, адже виконати платіж своєчасно так і не зумів.

Другий момент – сповіщення про операції. Воробус сьогодні через термінал поповнив свій рахунок, а повідомлення прийшло через пів години.

Потім переслав гроші іншій людині й знову ж таки це повідомлення прийшло з величезним запізненням. Так можуть й шахраї тисячу разів гроші зняти з банківського рахунку, а смс прийде через пів року.

Також читайте:   Як таксисти заробляють на чужому горі

Ок, вистачить про сумне, тепер про позитив. Хоча, далі я також буду критикувати Приватбанк.

Віднедавна в Приват24 став можливим обмін bitcoin.

обмен bitcoin

Після введення змін в систему безпеки зайти в той же Приват24 тепер можна і без кодів-підтвердження. У мене ще такого ні разу не було, але кажуть користувачі що й таке буває.

Читаю в інтернеті як це відбувається й розумію, що зайти таким чином можна тоді, коли у вас на комп’ютері є статична іp-адреса. Ти зайшов раз з кодом-підтвердження, другий, а на третій банк вже не просить його ввести.

Як на мене це небезпечно, адже та ж дитина може спокійно ввести номер телефону, підглянути пароль і зняти гроші.

Йдемо далі. Відтепер коли заходиш у Приват24, то треба ввести не 6-ти значний код, а чотирьохзначний.

Це зроблено для того, щоб люди уникали помилок. Колись часто народ помилявся поки ввів вірно шість цифр.

Насамкінець же скажу, що ті ж фахівці радять бути обережними з додатками у смартфонах. Вірусів останнім часом дуже багато, а телефон то мало захищений.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*