Що подивитись в Одесі за вікенд - Блог про Львів

Що подивитись в Одесі за вікенд

Одеса

Одеса належить до тих міст, які вражають кожного своєю самобутністю та історією. Цікаві місця Одеси і її принади можна перераховувати до безкінечності. Це місто, розташоване біля берега Чорного моря, відноситься до числа головних визначних пам’яток України. Архіваріус зробив добірку найцікавіших місць Одеси, які вражають уяву кожної людини та які Ви зможете відвідати під час своїх вихідних.

Дерибасівська вулиця

Почнемо свій огляд міста з найголовнішої визначної пам’ятки – вулиці Дерибасівської. Одесити не без причин вважають її найкрасивішою і унікальною в усьому в світі. Та й не тільки вони такої думки, ця вулиця здобула світову славу. Так як під час Вашого уікенду часу в обріз, то приїхавши в Одесу, відразу починайте свій огляд з історичної частини міста, де кожна вулиця, дворики і навіть будинок є пам’яткою.

Дерибасівська вулиця є пішохідною зоною міста, і на ній відбуваються всі розваги, які проводяться в місті, а вечорами можна побачити на прогулянці гостей міста і самих одеситів. На цій вулиці тісно переплелися стара історія міста і його сучасність.

Хоча за своїми розмірами вулиця не дуже велика, але вона зуміла зберегти в собі затишок, безтурботність і спокій, які дарують кожному її унікальна архітектура і безліч затишних кафе. На цій вулиці можна побачити дванадцятий стілець з однойменного оповідання письменників-одеситів Ільфа і Петрова.

Дерибасівська

Потьомкінські сходи

Сходи були побудовані в 1825 році за вказівкою князя Воронцова, які послужили подарунком його дружині. Загальна довжина сходів дорівнює 142 метрам і налічує 192 сходинки. Якщо дивитися на сходи зверху, то вони здаються абсолютно прямими.

Потьомкінські сходи

Такого ефекту одеським інженерам-будівельникам вдалося домогтися завдяки перспективній ідеї побудови, яка полягала в тому, що нижня частина сходів ширша від верхньої на 7 метрів. З верхньої частини сходів перед Вашим поглядом відкривається панорама Одеської затоки, морського порту та гавані. Спуск по цих сходах становить одне задоволення – під час спуску не задихаєшся, а заодно можна насолодитися прекрасним видом морського пейзажу, який відкривається перед Вами.

Морський порт

До морського порту можна потрапити спустившись Потьомкінськими сходами. На набережній Вас радо запросить екскурсійний кораблик, на якому можна здійснити прогулянку по морських просторах.

Одеський порт

Після прогулянки по морю можете оглянути сам морський порт. Порт являє собою величні інженерні споруди – набережні, хвилерізи, моли, які і утворюють саму гавань порту. У літню пору тут можна побачити великі пасажирські лайнери.

Оперний театр та його околиці

Здійснюючи прогулянку по місту, обов’язково відвідайте Оперний театр, який вважається одним з найкрасивіших в Європі. Дорогу до Оперного театру прикрашають старовинні будівлі, кожна з них яка по своєму унікальна.

Також читайте:   Лижний сезон відкрито

Будівництво будівлі оперного було закінчено в 1887 році за проектом архітекторів Гельмера і Фельнера в стилі віденського бароко. Глядацька зала виконана в стилі пізнього французького рококо.

Оперний театр в Одесі

Цікавою є та обставина, що унікальна акустика залу для глядачів дає можливість почути навіть легкий шепіт актора зі сцени будь-якому куточку залу для глядачів. Тому радимо Вам обов’язково відвідати одну з постановок одеської опери.

Одеський парк

Розташований парк поруч з Оперним театром. Парк вражає своєю чистою затишних доріжок і алей. А розташовані уздовж них лавочки запрошують Вас відпочити трохи і подумати про велике.

Володіє парк і своєю унікальною пам’яткою – світломузичним фонтаном. Але щоб побачити і почути гру фонтану, слід прийти сюди ввечері, коли під величну музику водні потоки, переливаючись п’ятьма кольорами, малюють перед Вашим поглядом дивовижні картини.

Світломузичний фонтан у парку

Пляж Аркадія

Розташувався цей пляж у Приморському районі міста, поруч з парком Аркадія і відноситься до числа пам’яток Одеси. На території пляжу знаходиться безліч нічних клубів та ресторанів. У нічний час пляж перетворюється на місце нічних розваг і тусовок.

пляж Аркадія

Воронцовський палац

Якщо у Вас з’явилося бажання зануритися в історичне минуле, то краще за все буде відвідування Вами одеських музеїв і палаців. З великого числа величних споруд в першу чергу відвідайте Воронцовський палац, який є одним з архітектурних окрас міста. Розташований палац в кінці Приморського бульвару.

Воронцовський палац

При будівництві палацу були використані різні архітектурні стилі, які, тим не менш, змогли створити палацу легкість і витонченість. Поруч з палацом розташувалася колонада Бельведер, яка була колись оранжереєю.

Музей Шустова

Цей музей – справжня виставка коньячного виробництва. Для любителів коньяків організована спеціальна екскурсія, яка запам’ятається кожному з них неповторними смаками і ароматами шустовських коньяків.

Музей Шустова

Якщо цікавитеся музеями, в Одесі можна також відвідати Музей воскових фігур «У баби Уті», Музей західного та східного мистецтва, Музей кіно, галерею «Арт-центр» та ін.

Катакомби

Ці старовинні підземелля представляють собою колишні підземні каменоломні ХІХ – початку ХХ століть, які розташувалися під містом і його передмістями. Ці каменоломні пов’язані між собою безліччю проходів, представляючи собою хитромудрий лабіринт.

Одеські катакомби

До теперішнього часу система підземних ходів повністю не досліджена.

Ринок «Привоз»

Датується створення ринку 1827 роком, тоді з’явилися перші продавці і покупці. Починаючи з цього часу ринок постійно змінював свій вигляд і постійно добудовувався. Тільки тут, на цьому базарі можна по справжньому відчути місцевий колорит і неординарність Одеси і її жителів.

Привоз

Як і на знаменитому турецькому Гранд-базарі, тут прийнято і потрібно торгуватися. Також тут Ви можете купити найсвіжішу рибу, а заодно смачно і недорого поїсти.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*