У селі Гійче чоловік розрубав колоду, а там хрести - Блог про Львів

У селі Гійче чоловік розрубав колоду, а там хрести

Колода

Нещодавно у редакцію блогу Воробуса, через рубрику «Запитай у Воробуса» написала людина, яка назвала себе – Антоніна.

Вона запитала наступне, цитую: «Ігор, а коли ти будеш писати в обіцяну рубрику – винаходи? Ти колись анонсував її відкриття».

Відповім просто – коли прийде час, адже в останні дні маю дуже багато різноманітного матеріалу й руки не доходять писати ще й в цю рубрику. Хоча, заготовки для цього є і не малі. Незабаром розпочну….

В якомусь плані до теми винаходів та відкриттів можна віднести й нещодавню розповідь однієї моєї знайомої Наталії В. з села Гійче.

Знаходиться воно у Жовківському районі Львівської області й досить таки старовинне, адже засноване у 1513 році. Хоча, багато документів пише, що це поселення існувало ще раніше.

Та менше з тим…

А тепер переходимо до головної теми цієї публікації, цитую слова дівчини Наталії В. :

У нашому селі – Гійче живе сім’я Збишко. Одного прекрасного дня вони вдома рубали дрова і яким було їх здивування, коли вони розрубали колоду і побачили з обидвох боків хрест.

Ніхто просто цього дива не залишив, а його відклали в сторону, показали громадськості, заголом це дерево посвятили і відвезли в місто Рава-Руська у місцеву церкву

Там це диво природи стояло досить тривалий час, а вже зараз його перевезли до старовинної церкви (заснована у 1860 році) у селі Гійче. Має назву вона – церква святих Кузьми та Дем’яна.

Й тепер саме тут воно буде стояти.

Кілька слів про людину, яка розрубала цю колоду. Звати чоловіка Ігор Євгенович Збишко. Займається різьбою по дереву й часто розмальовує церкви. Як кажуть люди, має дар малювати з дитинства.

У нього багатодітна сім’я, син прислуговує в церкві, всі діти чемні виховані…ось і кажуть зараз в Гійче та навколишніх селах, що Бог саме йому дав таке диво за те, що розмальовує храми.

Як до цього можна відноситися? Чесно скажу, коли глянув на фото був трохи шокованим від побаченого. Реально, подібного в житті не зустрічав. Яким чином був намальований хрест в колоді також загадка.

Також читайте:   Футбольний свисток

Тим не менше, колись Воробус у рамках подорожей по цікавих місцях обов’язково заїде в село Гійче, це приблизно 60 кілометрів від міста Львова.

Ніби недалеко, то ж колись треба вибратися й туди.

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. ІВАН КОЗАК 05.06.2016 пише:

    БОЖА Пресвята МАТИ сказала ВІЗІОНЕРАМ УПА що означають ті нерукотворні хрести в деревах =ВОНИ є в тій місцині де неподалік ймовірно влітку 2016….має з СОНЦЯнебес зійти один з 200 ЧУДОхрамів \з котрих мають воскреснути по тисячі святих..ХРЕСТИ в дереві є тільки навколо Прикарпаття тому що то буде найсвятіший БОЖИЙ ГОЛОВНИЙ КРАЙ в який зійде НОВИЙ ЄРУСАЛИМ з СОНЦЯнебес за 1 годину згідно глави 22 Одкровень Біблії ….Про це ГУГЛіть “Пророцтва УПА” ! Всього кращого всім хто проти антихриста Путіна та інших потвор зла…БОРІМОСЯ ! Поборемо !Слава Украіні

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*