Куди вивозитимуть сміття зі Львова? - Блог про Львів

Куди вивозитимуть сміття зі Львова?

Нове сміттєзвалище

А тепер про проблеми…

Ситуація з Грибовицьким сміттєзвалищем залишається напруженою. Там знову все горить й не дай Бог нам ще смертей.

Будемо сподіватися, що пожежу вдасться загасити.

Але, що ж робити зі сміттям, куди його вивозити? Вчора в інтернеті з’явилася інформація, що його тимчасово мають звозити на вулицю Пластову. А там, як відомо, знаходяться очисні споруди.

Згодом мер міста – п. Андрій Садовий цю інформацію спростував, сказавши, що там лише має бути перевалочна база на якій мають перевантажувати сміття на більш далекі відстані.

Якщо чесно особисто я би навіть не перевантажував там сміття. Пам’ятаю їздив якось в ці краї щоб знайти де річка Полтва виходить на зовні, то втікав звідти як лише міг.

Справа у тому, що там і так сморід, який розповсюджується на весь Львів коли спекотна погода, а уявіть собі що буде якщо там ще й сміття будуть складати. Це може привести до небачаних наслідків. А це територія міста в якому живе більше 750-ти тисяч мешканців.

Який вихід із цієї ситуації? Навіть не знаю. Так просто все залишити як є також не вдасться адже Львів потоне у смітті й це в час літньої спеки, яка наближається.

В Грибовичі возити сміття також не дозволять. Вихід – шукати нове місце для сміття або ж будувати сміттєпереробний завод.

Також читайте:   Кривава різанина на день студента у Львові

А тут вже міська влада разом з державою мають вирішити цю проблему. Їхав вчора у транспорті й слухав що про це все кажуть люди.

Так от, сиділа одна пані й казала наступне: «От трамвай будують, а завод збудувати не можуть». Жіночка просто не розуміє скільки на це треба грошей.

Це ж мають бути і фінансові вливання із-за кордону, й більшу частину грошей має дати, ну і міська рада має визначитися де має бути цей сміттєпереробний завод.

Та й будувати його треба тривалий час. А куди вивозити в цей час сміття?

Почалися розмови, що на сміттєзвалища в районні центри, але люди вже й проти цього протестують. Львів завалить їх відходами й що буде далі? Вони потім самі не матимуть куди вивозити своє.

Тому, ідеальним варіантом в даному випадку є пошук нового сміттєзвалища, але не так щоб загадити всі навколишні селища, а десь знайти таке щоб нічого не було в радіусі ста кілометрів.

Одним словом, ситуація зараз неднозначна. Так вже складається наше життя, що як не одна проблема вилізає, то інша.

Далі буде….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*