Вандалізм на львівських кладовищах - Блог про Львів

Вандалізм на львівських кладовищах

Вандали

Як і обіцяв Воробус, перебуваючи у відпустці буде піднімати на загал серйозні теми. Футболу вже дійсно забагато, тому потрохи повертаємося до проблем міста.

Отже, минулої неділі ваш автор взяв друзів і поїхав у такий цікавий парк нашого міста як Погулянка. Що ми там робили розповім на днях у чергових публікаціях на нашому ресурсі, а поки що трохи про інше.

Так от, повертаючись додому один із моїх хороших приятелів захотів зайти на Личаківське кладовище щоб помолитися на могилах наших ГЕРОЇВ.

Все-таки, цих людей пам’ятати треба. Вони боролися за нашу свободу й героїчно загинули.

Зайшли ми на кладовище з чорного ходу, бо до головного входу йти було далекувато й перше що мені кинулося в очі, так це велика кількість побитих портретів людей на гробницях..

Чесно признаюся, такі акти вандалізму (іншими словами ці дії не назвеш) ніколи не бачив. Пробую дізнатися кого ж тут поховано, але не можу. Пам’ятники позаростали, напевно ніхто за ними не доглядає. Від того й такі справи.

Поруч йде колега й на моє зауваження щодо доцільності таких дій він висловлює версію, що колись в старовину під портретами людей ховали цінності. Може хтось таке прочитав і почав їх розбивати?

Також читайте:   Пам'ятник п'яничці (алкоголіку) у Львові

Важко сказати…

Йдемо далі і аж раптом знаходжу ще один акт вандалізму. Посеред кладовища стоїть статуя, а на ній нема голови. Якийсь дурдом веселка.

Читаю хто тут похований, якась тітка, але хто вона така, чому їй відрубали голову не розумію. Знаю, треба більше читати новин, історію.. але ж для чого відрубувати голову статуї?

І не важливо хто тут похований. Ми ж не дикуни щоб піти по цілому кладовищу й розбивати пам’ятники, які нам не подобаються. Йду далі й зустрічаю ще одну статую без голови.

На душі стає якось ніяково. Що це за такі акти вандалізму? Може ще прийдуть сюди серед ночі й взагалі розкопають свіжий гріб щоб викрасти коштовності?

Раптом зустрічаю охоронця, питаю його чому так? Він від будь-яких коментарів відмовляється. Напевно налякався фотоапарата.

Нічого, колись я ще їх випитаю… що ж тут не так і чому так погано охороняться кладовище. Може вартувало би поставити камери?

Приходжу додому, заходжу у всесвітню павутину й читаю, що на Янівському кладовищі також вкрали голову, правда бронзову і її зараз шукають.

Дожилися… Вандалізм і глупість аж зашкалює.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*