Як персональні дані можуть зіграти з вами злий жарт - Блог про Львів

Як персональні дані можуть зіграти з вами злий жарт

Шахраї

Незважаючи на те, що сьогодні Зелені свята (свято Трійці), блог Воробуса і на далі працює й у черговій публікації ми будемо говорити на тему шахрайства, а точніше про те як персональні дані можуть негативно впливати на наше життя у майбутньому.

От заходжу зранку в інтернет, читаю новини й знову переконуюся, що до наших людей не доходить що казати незнайомим людям реквізити банківської картки не можна.

А тут якась жіночка жаліється, що їй серед ночі подзвонив незнайомий номер, представився представником банку і запитав в неї всі дані картки.

Вона, звісно, що не подумала про наслідки, все розповідала щоб ніби розблокувати картку і за це поплатилася.

Реально, невже не можна подумати головою, що дзвінок працівника банку серед ночі – це вже щось не те. А ще коли він розпитує дані фінансової карти, де ви тримаєте гроші – це вже також викликає підозру.

Багато разів казав, кажу й буду казати, що краще в такому випадку «посилати далеко» таких людей або ж говорити що звернетеся в найближче відділення банку відділення банку для розв’язання проблеми що ніби існує.

Все це зрозуміло, але коли читаю в інтернеті що українців атакує вірус, є робот який всім дзвонить і розпитає дані картки, то розумію що вже повна маячня.

Також читайте:   Як зробити грамоту за 10-ть хвилин

Як робот може дзвонити людям? Цирк на дроті якийсь. Так, дані ще вкрасти можуть, але ж кожному телефонувати? Це ж зразу буде чути чи голос реальний чи записаний.

При чому тут персональні дані і як вони допомагають шахраям?

Нещодавно колега розповідав, що придбав собі до хати пластикові вікна. Само собою, що заплатив за них кругленьку суму.

І от через декілька днів йому дзвонить шахрай, представляється представником банку й починає розповідати що є проблеми, треба вказати номер картки, до коли її термін дії й так далі.

Звісно, що колега його послав далеко, але ж виникає питання – хто здає інформацію? Напевно самі ж працівники банку, які так кожного дня вказують, що аферистів є багато.

Тому, будьте готовими що й вам колись зателефонує шахрай і скаже, шановний пане Гліб, у вас проблеми. На що радив би казати наступне: «кажи зразу номер картки я тобі гроші переведу».

А якщо реально, ніколи, нічого й нікому не треба говорити про свої банківські реквізити по телефону.

В іншому ж випадку легкі гроші перейдуть у власність шахрая.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*