Чи готове місто Херсон приймати Євробачення-2017? - Блог про Львів

Чи готове місто Херсон приймати Євробачення-2017?

Херсон

Після перемоги української співачки «Джамали» на пісенному конкурсі Євробачення-2016 актуальним стало питання місця проведення конкурсу наступного року.

Дуже багато міст захопилося ідеєю проведення змагань. Серед них: Київ, Львів, Одеса, Дніпро та Харків.

Саме в одному з цих міст і буде проводитися конкурс. Де саме визначить спеціальна комісія. А вже 20 липня вся Україна зможе побачити спеціальний проект «Битва міст», де і будуть представлені претенденти на перемогу.

Блог Воробуса вирішив поспілкуватися з дівчиною (звати її Юлія), якій таке місто як Херсон близьке й поцікавитися, а чи може на даний момент місто на півдні нашої країни приймати головне пісенне свято року.

Далі їй слово:

Та яке там готовий… В Херсоні нема абсолютно нічого для конкурсів такого рівня. Нема готелів нормальних (те, що є, – жахливий совок або ж маленькі приватні з малою кількістю номерів). Нема самого місця для проведення Євробачення (стадіон – залишилась одна назва, таке враження, ніби на машині часу в глибокий СРСР зганяв). Будувати з нуля – нема часу і місця. Звучала пропозиція розміщувати гостей на теплоходах на Дніпрі. Більшого маразму я не чула. Люди взагалі не уявляють собі ту кількість гостей, які приїдуть.

Херсон треба приводити до ладу буквально з нуля (дороги, освітлення, будівництво нормальних сучасних готелів або модернізація тих, що є, упорядкування вуличної торгівлі, забезпечення чистоти на вулицях і так далі, будівництво сучасного концертного залу). Просто дехто дуже хоче зробити це коштом спонсорів Євробачення, зробити за ці гроші дороги, ще щось, а потім розвести руками – ну що поробиш, грошей ваших не вистачило, сідайте, гості дорогі, на травичку просто неба, поєднаємось з природою. Якісь об”єкти архітектури, скульптури, які дійсно варті уваги, – можна перерахувати на пальцях однієї руки. Не можу сказати, що в цьому винен хтось конкретно. Просто так склалось історично.

Незважаючи на те, що Херсон – це моя мала Батьківщина, і я люблю це місто як батьківське, я зараз критикую його, бо щиро бажаю йому розвитку. А без “чарівного пенделю” в даному випадку, бачу, не обійдеться. Не розумію, нащо ці лестощі, що Херсон зможе прийняти Євробачення? Це ж неправда. Відверта брехня! Заради спонсорських грошей. Мені зараз є з чим порівнювати, бо я вже 2 роки живу у Львові. Коли я раніше чула, що “Херсон – “это большая деревня”, страшенно ображалась. Але коли переїхала у Львів, зрозуміла, що таке визначення близьке до істини. Як би неприємно не було це визнавати. В Херсоні ніхто ніколи не дбав про якісну інфраструктуру, про справжній розвиток міста. Якщо щось колись і робилось – то це краплина в океані.

Наша головна мета має полягати в тому, щоб показати іноземцям найкраще з того, що є в Україні і, не дай Боже, не осоромитись. Тому я вважаю, що саме Львів – кращий варіант. Можливо, він і не ідеальний для проведення Євробачення. Але Львову треба дуже мало, щоб наблизитись до цього ідеалу. Ось на це й треба робити ставку.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*