Від басейну “Динамо” на Стуса залишилися лише руїни - Блог про Львів

Від басейну “Динамо” на Стуса залишилися лише руїни

Руїни басейну Динамо

А далі поговоримо про проблеми міста. Так от, на днях вашого автора запросили зіграти футбол на вулиці Стуса у СК «Динамо».

Звісно, що погодився.

Чому б і ні? Тим більше, що тут ще ніколи не бігав, а лише бачив як люди бігали тут на двох полях. Одне з них було штучне, а друге «тупо» як в дитинстві – грунтове.

Але, не футбольними полями славилося «Динамо», а басейном де багато хто ходив плавати, здавати заліки, а спортсмени готувались, переможці та призери першостей радянського союзу, чемпіони світу та Європи тощо.

Шкода, але на даний час від нього залишилися лише руїни. А можна було би зробити чудовий басейн, який би приносив прибутки, а люди могли би сюди приходити та оздоровлюватися, адже, як відомо, плавати добре для тих, хто має проблеми з хребтом і не лише.

Що ж, заходжу на територію де колись був басейн. Поки мої друзі переодягаються щоб побігати футбол, то пробую подивитися що тут і як.

Старовинна статуя дельфіну нагадує, що колись саме тут було місце для плавання. Роблю ще кілька кроків й починає відчуватися запах, який доноситься з води, яка, так виглядає, що застоялася після дощів.

Одинокий дельфін

А далі суцільні руїни, поламані трибуни, місця для стрибків у воду тощо. Чесно? Важко на це все дивитися.

Також читайте:   Про поразку від "Львівських Резервів", шалений березень та чому в житті все не просто так

Йду далі… Футбольні поля.

Те, де ми бігали – ще годиться для футбольних ігор, а от друге просто заросло травою. Ну, ясно, що якщо ніхто за ним не дивиться, то з часом воно занепаде.

У непоганому стані знаходяться лише генделики на другому поверсі.

А тепер уявіть собі, що басейн відреставрувати, з полями навести лад, місця для відпочинку є. Та було би хороше місце для проведення часу.

Чому ж закинутим басейном ніхто не зацікавиться?

Пробував дізнатися яку-небудь інформацію про це. Виявляється востаннє змагання тут проводилися ще у далекому 2000 році коли проходила спартакіада України з такого виду спорту як водне поло.

Згодом власник – «Динамо» хотіло здати басейн в довгострокову оренду так на років 50-ь, але бажаючих так і не знайшлося.

Ходила інформація, що ніби нещодавно купівля таки відбулася, але якщо б це дійсно сталося, то були би зрушення, а там все як було кілька років тому в занедбаному стані, так і досі залишилося.

Можливо хоча б даний пост допоможе ситуації зрушитися з мертвої точки. Реально, треба думати над тим як відновити роботу басейну. А якщо ні, то хоча б зробити так щоб ці руїни не лякали людей, які приходять просто побігати футбол.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*