Володимир Крупчук: “На зимовий сезон команда Нові імена дещо змінить назву…” - Блог про Львів

Володимир Крупчук: “На зимовий сезон команда Нові імена дещо змінить назву…”

Володимир Крупчук

У футзальних змаганнях Львівщини триває міжсезоння й сьогодні за час паузи підсумки літнього сезону команди “Нові імена” підіб’є менеджер клубу – Володимир Крупчук.

– Завершився черговий сезон із футзалу, на цей раз літній, який для команди «Нові імена» став свого роду історичним: перша команда дебютувала в 1 лізі, була створена команда «Нові імена-2», яка з першого разу зуміла здобути срібні нагороди, підведіть підсумки сезону: що вдалося, що ні?

– Вітання усім читачам блогу Воробуса та офіційних сторінок “Нових Імен” у соцмережах. Так, літній сезон став дещо інноваційним для команди. Основна команда виступала у першій лізі, а друга команда – у третій. Враховуючи, що це наш дебютний сезон у першій лізі, то, можливо, п’яте місце можна вважати прийнятним результатом, але все ж я максималіст, і вважаю, що ми могли виступити набагато краще. А от щодо другої команди, то срібні нагороди дуже непоганий результат, але все-таки багато матчів провели не на належному рівні.

– Як вам виступ команди у першій лізі? 5- те місце – це межа чи могли зіграти краще?

– Як я вже й сказав, я максималіст. Так, ми могли зіграти краще у чемпіонаті і посісти вище місце. Але результат є таким, який є, і говорити про якісь нюанси, жалітись на травми гравців, та відсутність виконавців на деяких матчах не будемо. Потрібно проаналізувати помилки і йти далі.

-Після досить вдалого першого кола змагань, у другому – команда істотно загальмувала, а наприкінці чемпіонату взагалі хлопці грали без жодної іскри в очах. Що сталося і як з цим будете боротися у майбутньому?

– Знаєте, є такий вислів, як “наїстися футболом”. От щось схоже сталось у нашій команді. Хлопці настільки багато бігали в футбол, що їм він банально надокучив. Дехто з основної команди грав ще й за другу, а ще й до того є тренування один-два рази на тиждень. Це все накопичувалось і у людей просто не було бажання грати, але чемпіонат догравати треба було. А без бажання результату ніколи не буде.

– На вашу думку, найкращий та найгірший матч команди у чемпіонаті?

– Щодо найкращого матчу, то, напевне, це перемога над “Кордією” у першому колі. Тоді нас було лише п’ятеро, ми весь матч грали без замін, на позитивний результат майже не сподівались, але вдалось забити три голи і відстояти у захисті, пропустивши лише два. Ті 3 очки були просто безцінні. Ось тоді хлопці продемонстрували, що таке справжнє бажання і самовіддача.

Щодо найгіршого, то напевне, тут потрібно обирати із останніх ігор чемпіонату. Серед них найбільшої поразки ми зазнали від команди “De Luxe” 2:9. Стільки голів просто не можна пропускати у першій лізі.

– Ким з гравців ви задоволені, ким навпаки?

– Однозначно проявив себе Денис Бутрин, який першу половину турніру грав на воротах. Денис показав, що він справжній універсал, може грати і в полі, і на воротах. Десь трохи сильніше, десь слабше зіграв кістяк нашої команди Сергій Нікітін, Володимир Ільків та Володимир Великий. Але, без цих гравців “Нових Імен” могло й не бути. Деякі ігри дуже сильно провів Тарас Николишин, а деякі навпаки провалив, але Тарас один із незамінних гравців команди. Роман Ковалик, як завжди надійно грав в захисті і вміло підключався до атак. Також старався влитись у колектив Володимир Богатюк. Тарас Копій, хоч не був на всіх іграх, але також приніс свою лепту у загальний результат. Єдине чим я незадоволений – це тим, що деякі гравці по об’єктивним і суб’єктивним причинам грали не усі матчі, сподіваюсь, зимою такого не буде.

Крупчук в грі

– Як оціните дії воротарів у цьому сезоні?

– Обидва воротарі Ігор Воробій та Тарас Михайлишин зіграли на своєму звичному рівні. Нарікань на кіперів немає. Дякую їм за сезон.

– Де гратиме команда взимку?

– Ми плануємо надалі грати двома командами. Знову ж таки в планах перша і друга чи третя ліга. Все залежить від умов і залів, де будемо грати. Та й побачимо скільки гравців буде у складі.

– Кілька слів про трансферну політику: чи планується підсилення на зимовий чемпіонат, чи з кимось з поточного складу попрощаєтеся?

– Із гравців, що грають у обидвох командах прощатись не збираємось, хіба що хтось сам захоче піти. Кістяк основної команди залишається точно. Щодо підсилення, то все буде видно вже ближче до самого чемпіонату.

– До речі, яка ситуація з такими гравцями як: Юрій Кіржецький та Іван Яцина. Ви на них ще розраховуєте?

– Так, звісно на них розраховуємо. Поки що обидва гравці відходять від важких травм. Якщо вони будуть готові грати і зацікавляться у виступах за команду, то ми з радістю їх приймемо.

– Тепер про другу команду. Як оціните її виступ?

– Я незадоволений був стартом команди, коли ми програли три матчі своїм головним конкурентам. Але потім команда зібралась і почала здобувати перемоги. Як я завжди казав, головне бажання і боротьба. У гравця може не бути технічних якостей, але якщо є бажання і він хоче боротись за перемогу, то він буде грати. Новачки команди цю істину зрозуміли не одразу, але від матчу до матчу вони додають і видно, що хочуть грати.

Також читайте:   Ігор Воробій: «Матчі на виліт "Галицькій здобі" даються легше»

– Найкращий та найгірший матч команди «Нові імена-2» в цьому сезоні?

– Найкращим матчем я б назвав перемогу 6:3 над чемпіонами третьої ліги “Невгамовними-2”, а щодо найгіршого, то не можу виокремити якийсь матч. Було багато поєдинків, де результат був позитивним, але гра команди була незадовільна.

– Кого можете виділити у складі?

– Я не буду виділяти гравців із основної команди. Все ж їх запрошували в колектив, щоб вони допомагали молоді рости, тому відразу перейду до молодих. Перш за все, відзначу Микиту Гультяєва. Він відразу вписався у команду. Гравець, який непогано бачить поле. Микита однозначно буде ще рости. Сезон відіграв на належному рівні, про що і свідчать 7 голів. Також непогано виглядав Володя Вовчанський. Хоча із голами йому не пішло, та й на багатьох матчах Володі не було, але він вніс свій вклад у загальний успіх. До Івана Парпана і Артура Крочака спершу було дуже багато питань. Люди не розуміли, що головне це боротьба і бажання і з цим все прийде. Але з матчу в матч вони добавляли і більш-менш зігрались із командою. Особливо Іван демонструє свою жагу до боротьби. Буде бажання, вони й надалі виступатимуть за команду. Також відзначу безстрашного воротаря Андрія Крупака. У нього були як дуже вдалі матчі, так і невдалі, але видно що Андрій вчиться, слухається досвідчених партнерів і відповідально ставиться до ігор, за що йому й дякуємо. Ну і як не відзначити Андрія Великого, який колись грав за основну команду, а цього сезону виступав у другій. Андрій продемонстрував, що може доволі багато забивати і за сезон дуже сильно добавив у міні-футболі, у який доволі довгий час не грав.

– Вже зараз ходить багато чуток, що з 2 команди гравці можуть на зиму перейти у першу. Прокоментуйте це?

– Думаю, що цього року багато гравців із другої команди не перейде в першу. Зараз йдуть розмови із керівництвом ліги про те, щоб молоді гравці до 20-ти років, могли залучатись в іграх за першу команду. Таким чином ми в іграх за основну команду зможемо залучати деяких молодих гравців, це буде їм неоціненний досвід.

– Чи буде й надалі існувати так званий «дубль», якщо так, то де клуб гратиме взимку?

– Так, я хочу щоб дубль існував й надалі і до нас прийшли ще кілька молодих хлопців, які могли б набиратись досвіду у відповідальних іграх. Де буде виступати команда, ще не відомо. Все буде залежати від умов турніру та місць проведення матчів.

– Знову ж таки запитання із провокативних: чи не здається вам, що залучення трьох гравців як за першу, так і за другу команду негативно впливає на результат як першої, так і другої команд і чи подібне треба робити у майбутньому?

– Можливо й так, це дещо негативно впливало у літньому сезоні, коли деяким гравцям у серйозну спеку приходилось грати два матчі поспіль. Але, від цього ми не будемо відмовлятись. Взимку дві команди можливо гратимуть у різні дні, тому ми й надалі залучатимемо деяких досвідчених гравців у обох командах. Все це для того, щоб вони вчили молодь, а під їхнім керівництвом вона набиралась досвіду.

– Які плани на міжсезоння: кажуть що планується кубок на асоціації. Ви на ньому гратимете чи вже побачимо команду взимку?

– На даний момент ще не відомо. Можливо на кубок заявимось однією спільною командою.

– Взимку багато говорилося за тренера. Це питання ще відкрите чи вже знято з порядку денного?

– Це питання завжди відкрито, але поки що руки не доходять до того, щоб організувати тренера і нормальний тренувальний процес.

– Нещодавно у групах команди проводилося опитування на зміну емблеми. Яке рішення керівництва клубу?

– Скажу відверто, друга емблема мені одразу не подобалась і ми нічого змінювати не будемо. А опитування було для того, щоб побачити чи сподобається таке нововведення людям. Емблему може згодом і змінимо, але до цього питання будемо підходити дуже кропітливо.

– Які ще зміни слід очікувати у майбутньому?

– Скажу так, що можливо на зимовий сезон команда дещо змінить назву. Принаймні є попередні домовленості із одним київським клубом про взаємну співпрацю. Це не означає, що назва “Нові Імена” не буде фігурувати, просто до назви добавиться ще одна приставка. Все це буде оголошено ближче до чемпіонату.

– Ваші побажання читачам нашого блогу, вболівальникам команди?

– Любіть спорт, любіть футзал, вболівайте за “НОВІ ІМЕНА”.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*