Колиби в Карпатах. Будиночок в сідлі між Грофою та Конем Грофецьким - Блог про Львів

Колиби в Карпатах. Будиночок в сідлі між Грофою та Конем Грофецьким

Грофа будиночок

Воробус любить подорожувати, особливо це стосується гір, де я себе почуваю як вдома.

Проте, настає такий період часу, що в гори приходиться не їздити. Причина – погані погодні умови. В гірській місцевості й так холодно, а коли ще й наступає пізня осінь чи зима, то взагалі…

Так, є варіант поїхати в Карпати, винайняти будинок і там собі сидіти, дихати свіжим повітрям, але це не те. Авто таке не дуже любить.

Як варіант, ще можна їхати в гори й там ночувати в так званих колибах – хатинках, які свого часу побудували туристи, місцеві мешканці, мисливці чи ще хтось інший.

Щоправда не у всіх місцевостях вони є. Їх або ніколи там не бувало або ж недолугі туристи їх спалювали. Усіляке ж буває…

Тому, я прийняв рішення відкрити таку собі міні-рубрику під назвою – «колиби в Карпатах» і по мірі можливості про них робити опис на блозі.

Розпочнемо з будиночку в сідлі між вершинами Кінь Грофецький та Грофа.

На свято Дня Незалежності нашої країни мені вдалося там побувати і ось які враження в мене залишилися.

Так от, щоб добратися до згадуваного вище будиночку треба йти на вершину Грофа з Осмолоди, а саме по зеленому маршруту. Є ще й інший через Попадю, але там далекувато й маршрут зовсім не цікавий.

Також читайте:   Похід Воробуса на гору Стій. Частина друга

Йдете, йдете, ліворуч постійно буде річка, через деякий час і вона почне віддалятися від вас й праворуч вам буде рекомендовано піти Грофу через Коня Грофецього. Саме тут треба повернути праворуч й добру годину підніматися вверх, якщо й не більше.

Це все залежить від того, скільки кілограмів ви несете з собою на плечах. Крутий підйом зміниться чудовим райштоком, який згодом знову перейде в підйом, а вийшовши з лісу ви побачите відреставрований будиночок для туристів.

Горище

Свого часу його тут збудували, деякий час він функціонував та потім просто-напросто потребував ремонту. У 2011 році група активістів взялася за реставрацію будинку й зараз він повноцінно функціонує.

Головне щоб рагулі його тепер знову не зламали.

Щоправда він невеличкий, може вмістити не багато туристів. Тим не менше біля будинку є джерело з водою, а всередині пічка, лежаки для кариматів. Також поспати можна й на горищі.

За допомогою драбини можна туди лізти.

Ось такий він – будиночок в сідлі між вершинами Кінь Грофецький та Грофа.

Далі неодмінно буде.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*