10 найважливіших подій 2016 року у Львові

Сміття у Львові

Завершується 2016 рік, рік мавпи. Для когось він був вдалим, для когось не дуже.

Хоч як би ми цього не хотіли, а вже незабаром наступить Новий рік – рік півня. Тому, настав час підвести підсумки головних подій року в світі, Україні й, звісно, що у місті Львові.

Розпочнемо якраз з міста де ми з вами проживаємо.

Подій у місті Лева було достатньо, але тим не менше серед великої кількості виділив би наступні 10-ть:

1. Запуск трамваю на Сихів.

Скільки розмов було за те, а коли ж нарешті популярний район міста отримає нормальне транспортне сполучення. Автобусів та маршруток вже не вистачало, то ж трамвай був якраз тим що треба.

Рівно два роки тривало будівництво колії й саме цього року, 17 листопада відбулося його офіційне відкриття. Трамвай №8 таки поїхав за маршрутом: площа Соборна – кінотеатр імена О. Довженка.

Трамвай на Сихів

2. Блогу Воробуса виповнилося 7 років.

Досі не можу збагнути що стільки часу веду цей ресурс. Офіційне день народження – 18 вересня. За ці сім років відбулося стільки подій, що інколи вже думаю, а чи не 70 років мені?

Жартую, звісно, але тим не менше, приємно що люди заходять сюди, щось знаходять для себе цікаве. Інколи й критикують, але як без неї?

Воробус-журналіст

3. Львову виповнилося 760-ть років.

Хто не знає, то скажу що ще у далекому 1256 році князь Данило Галицький заснував місто в якому ми живемо й назвав в честь свого сина Льва.

Саме у 2016 ми святкували маленький ювілей – 760-ть років. Вже традиційно це свято випадає на початок травня, якраз тоді, коли є велика кількість вихідних.

4. Зникнення Тараса Познякова.

Хто не знає хто це такий розповім. Це людина, яка у квітні скористалася сервісом Bla Bla Car, підібрала випадкових пасажирів і після цього пропала.

Ця справа так сколихнула всю Україну, що львів’янина шукали всі хто лише міг. Безрезультативно.

Знайшли лише людей, які з ними їхали й сам автомобіль, а от тіло Тараса так і не виявлено.

Тарас Позняков

5. Шаховий турнір у Львові.

Цю подію також не варто оминати, адже подібного у анс ще ніколи не було. У матчі за звання чемпіонки світу з шахів між собою у палці Потоцьких зустрілися українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань.

Також читайте:   Як змінилася вулиця Банківська

Перемогу, на жаль, здобула не наша землячка, але тим менше свято спорту вдалося.

Шахи

6. Футбольні Карпати переїхали на стадіон «Арена Львів».

Скільки вже розмов ходило по цьому питанню. То президент «левів» не хотів гроші платити за оренду стадіону, то видумували, що сучасна арена не фартова. А страждав від цього в першу чергу хто? Вірно – вболівальник, який не хоче сидіти на старенькому стадіоні «Україна», а хоче прийти на «Арену Львів» і там насолоджуватися футболом.

Ще б правда грали Карпати відповідно, а то з року в рік виступають у ролі аутсайдерів турніру.

Карпати на Арені Львів

7. Проведення Гей-параду у Львові.

Точніше він так і не відбувся й слава Богу, адже якось дивно виглядає бачити це все у європейському місті. Добре, що міська влада вчасно зреагувала й подала позов до Львівського окружного адмінсуду про заборону проведення заходів. Хоча, сутички таки були і біля готелю «Дністер», смороду в ЗМІ також вистачало, що порушуються права людей.

Гей-парад

8. Львівське сміттєзвалище.

Ще одна тема, яка заділа за живе не одну людину. Ще б пак, не можеш бути в стороні, коли на сміттєзвалищі гинуть люди, відходи нема куди вивозити, сміттєпереробного заводу так і не будують, а згодом місто ще й тоне у смітті.

9. Скандал у Vapiano.

На початку лютого 2016 року у Львові був ще один скандал і пов’язаний він з людиною, яка хворіє на ДЦП. 36-ти річного переселенця у буквальному сенсі цього слова офіціант закладу Vapiano виштовхав з приміщення мотивуючи своє рішення тим, що чоловік викликав у нього підозру.

Ця справа набула такого розголосу, що згодом пролунали й публічні вибачення.

10. Пожежа у клубі Мі100.

І нарешті одна з найсвіжіших новин міста.

27 листопада у нічному клубі «Мі100» під час піротехнічного шоу здійнялася пожежа від наслідків якої постраждало близько 25-ти осіб, 2 з яких ще досі перебувають у реанімації. Відкрито кримінальну справу про факту порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*