Що робити якщо заклало вухо - Блог про Львів

Що робити якщо заклало вухо

Заклало вухо

А далі поговоримо на тему здоров’я.

Отже, кілька днів тому автор блогу захворів. Чи то грип мене очікував десь за кутом, чи просто десь підмерз, але почувався погано: боліло горло, температура піднялася до 37,5, нежить.

Одним словом, нічого доброго… Відповідно й продуктивність праці погіршилася, нічого не хотілося робити лише б лежав в ліжечку.

Почав лікуватися переважно народними методами адже не переношу пігулок, ніби ставало значно легше аж раптом в один прекрасний момент серед ночі почув що мені серйозно почало закладати вухо.

Зранку фактично нічого не чув. В чому причина такого стану?

Варіантів було безліч, але найпопулярніші такі:

Вухо забилося сіркою або ж заклало від простуди.

Як лікувати подібну недугу?

І тут автор таки змушений був звернутися в аптеку. Наступили вихідні, поліклініка була зачинена й провізор поралила мені закапувати вуха борною кислотою кілька разів на день.

Почав робити так звані процедури, але легше не ставало. Хоча, вже тепер розумію що коли закапуєш вуха, то треба проблемне закривати ватою.

А потім у мене назріла думка, що таки можливо у вухо впала сірка. Щоб там не казали, якби ти ці вуха не мив, а сірка все рівно накопичується і може впасти у вухо.

Також читайте:   Найпоширеніші міфи про контактні лінзи

Найкраще в цій ситуації, звісно, що звернутися до лікаря-отоларинголога, він спеціальним шприцом зуміє промити вухо, але ж два дні Ігор Воробус очікувати на це не хотів.

І тоді я вирішив звернутися до дядька гугла. Хто ж як не він знає що робити в такій ситуації.

А виявляється достатньо мати лише перекис водню.

Процедура проста, берете перекис водню, закапуєте у вухо шість капель, закриваєте його ватою і лягаєте на протилежний бік.

Так лежите хвилин 10-ть, у вусі має трохи шипіти, а опісля повертаєтеся на проблемний бік, відкриєте вату й бачите як з вуха щось витікає.

Для повноти ефекту треба взяти щіточку від вух й акуратно всередині повитирати бруд.

Саме так Воробус і зробив й вже наступного дня потрохи почав знову чути.

Звісно, лікування в домашніх умовах – це краще чим йти до якого-небудь лікаря, але таки раджу це робити в крайніх випадках. В поліклініці чи лікарні вам краще все прочистять чи промиють.

Сьогодні зранку таки відвідав ЛОРА й він був здивований як все гарно мені вдалося зробити.

Бережіть себе й будьте здорові.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*