Як Воробус ходив на фестиваль ретроавтомобілів

Фестиваль ретроавтомобілів

Вже традиційно з року в рік у місті Лева на початку літа відбувається фестиваль ретроавтомобілів, більш відомий громадськості як Leopolis Grand Prix.

2017-й не став виключенням і вже всьоме любителі автомобілів змогли насолодитися виставкою більш як двісті автомобілів різної епохи.

На цю культурну подію завітав і ваш автор.

Підходжу до головного входу у парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Саме там мене зустрічає незвичний старовинний автобус. Називається він кофейбус і тут перед тим, як зайти на виставку можна попити кави.

Хоча, вже потім побачу, що на території фестивалю також буде велика кількість смаколиків: від пива до різноманітної їжі.

Та, мене більше цікавили автомобілі. Ще з дитинства маю наснагу до них. Тим більше, що цього року організатори обіцяли поділити автомобілі на тематичні вулиці: «англійську», «радянську», «французьку», «американську», «німецьку», «італійську», «польську», «скандинавську», «японську» і «байкарську».

Також запланували «військовий квартал», «дитячий» проспект та вулицю «торгову».

На фестиваль потрапити не так то просто, адже вхід сюди платний. Якщо ти хотів зайти на день, то таке задоволення вартувало 50-ть гривень, якщо ж на два дні, то сто.

Тим не менше, незважаючи на досить таки високі ціни на квиток, людей на Leopolis Grand Prix зібралося досить таки багато.

Також читайте:   Porsche Panamera

Куди спершу потрапляю, так це на вулицю «радянську». Там можна побачити старовинні «Волги» та «запорожці». Пригадую десь у мене в селі ще один такий валяється. Щоправда без коліс.

Ще кілька хвилин і потрапляю у військовий квартал. Тут вже стоїть важка техніка. Не знаю чи вона дійсно на ходу, але зі сторони виглядає досить таки непогано.

Поруч біля військового кварталу була розташована центральна сцена. Тут було велике скупчення людей, адже по черзі ведучий представляє кожен автомобіль, що представлений на виставці. В очі кидається старенький кадилак. От би на ньому зараз «погасати».

Довго не затримуюся тут, а йду далі – на площу за сценою. Саме тут зібрані «вершки» фестивалю ретроавтомобілів. Потрапляю на автомобіль «Порше». Дивно що він стоїть тут сам однісінький серед великої кількості не таких класних автомобілів.

Хоча, це ще як сказати який з двісті автомобілів найкращий. От якби на всіх по черзі поїздити, це було би круто.

Наступного дня відбулася гонка «Львівський трикутник» після чого старенькі автомобілі роз’їхалися по місцях своєї дислокації щоб вже наступного року з’їхатися знову?

Більше фото з фестивалю можна переглянути тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*