Яйко-Перегінське. Вершина про яку мало хто знає - Блог про Львів

Яйко-Перегінське. Вершина про яку мало хто знає

Яйко-Перегінське

Літо – пора туристичних походів. Тому, Ігор Воробус намагається не сидіти вдома, а подорожує у цікаві місця про які попередньо дізнаюся або з карт або ж банально з інтернету.

Вже від завтра почну розпочну цикл публікацій про похід на гору Молода, а поки що розповім про незвичну вершину на якій, так виглядає, мало хто бував.

Її назва – Яйко-Перегінське й знаходиться вершина якраз по дорозі на вже згадувану вище Молоду.

Висота складає не багато, не мало, а 1595 метри над рівнем моря.

Про цю вершину дізнався випадково коли дивився у карту щоб здійснити похід на гору Молода. На неї хоч і ходять не так багато туристів, але принаймні в інтернеті інформації є багато. За «яйко» ж обмаль.

Не плутати з Яйком-Ілемським на яке ходить велика кількість людей.

Поставив собі за мету, що коли будемо йти на Молоду, то обо’язково не полінуємося зайти на маловідому вершину й окрім будиночка, який розташований під горою зайдемо й на верх.

Як зайти на Яйко-Перегінське?

Є два способи:

1. Йти по маршруту на Молоду й звернути з червоного маркера на зелений, який спершу заведе вас до мисливського будиночка, а потім вже від нього підете на вершину.

2. Підніматися на Молоду й приблизно на половині підйому побачите добре витоптану стежу праворуч.

Саме по ній ваш автор і компанія пройшлися щоб згодом почати «дертися» безпосередньо на вершину.

Також читайте:   Львів очима туриста

Чи є промаркований маршрут на вершину Яйко-Перегінське? Не має.

Зелений, прогулянковий простягається навколо гори. Тому, якщо хочете йти вверх приблизно в районі будиночка треба шукати стежку.

Стежка

Вона є, але, де-не-де, пропадає. Висновок – не багато людей ходить на цю вершину. В кінці цієї публікації зрозумієте чому.

Дерева

Не сказав би що підйом на дане «яйко» є аж таким складним. Йшли ми без речей, тому єдине з чим прийшлося боротися, так це зі спекою. З часом ліс рідшав й сонце все більше та більше світило нам в очі. Згодом лісу як такого й взагалі не було.

Жереп

Якщо хтось думає ночувати в цих місцях, то води тут нема. Вона є хіба що біля будиночка.

Вершина

Якщо чесно думав що вона буде якось позначена: стоятиме який-небудь стовпець чи буде табличка. А так там нічого немає окрім великої кількості жерепу та накладеного каміння.

Ну, хіба що краєвиди вимальовуються ще ті. З Яйка-Перегінського можна побачити вершини Грофа, Молода, Паренки й так далі.

Краєвиди

А ще дуже багато мух, які просто доїдають. Тому, на вершині ми довго не були й за мить почали спуск.

В цьому ділі найголовніше не зайти в зарослі й добре пам’ятати звідки починали маршрут. Хоча, з тим же зеленим маркуванням ви полюбас пересічетеся.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*