СК “Енергія” – п’ятиразовий володар Кубка України (відео) - Блог про Львів

СК “Енергія” – п’ятиразовий володар Кубка України (відео)

Енергія - володар Кубка України

Голи Кузя та Легендзевича принесли перемогу львів’янам.

Вперше за всю історію розіграшів Кубку України у фіналі було «енергетичне» дербі. І це вже гарантувало хороший футзал у виконанні як «Енергії», так і «Урагану». Одразу варто сказати, що гра дійсно виправдала очікування, і глядачі, які прийшли на трибуни Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд», побачили справжній футзал рівня Екстра-ліги.

У порівнянні з півфінальним матчем проти «Альтернативи» наставник «Енергії» Валерій Легчанов зробив одну зміну в стартовій четвірці – Коваля замінив Струк. А сам Коваль грав у другій четвірці з молодими Радевичем, Легендзевичем та Ковальчуком. А от Максим Павленко вирішив не робити ніяких змін.

Розпочався фінал з удару Зварича вже на 3-й секунді гри. Враховуючи той факт, що «Енергія» є однією з тих команд, якій Михайло полюбляє забувати, його націленість на ворота Кардаша була логічною. До того ж, варто зазначити, що і надалі 9-й номер «драконів» був одним з найактивніших у складі свого колективу. Однак, забити йому ніяк не вдавалося. Зате забила «Енергія». Відзначився Тарас Кузь. І це в якійсь мірі було не зовсім логічно, зважаючи на активний початок від «Урагану». Але факт залишається фактом: «драконам» довелось тепер думати, як би по швидше відігратись. І відігрались підопічні Максима Павленка відносно швидко. Але практично тут же вони знову не втримали Кузя, і той оформив дубль.

Варто зазначити, що за всіма перед матчевими розкладами «Ураган» мав перед «Енергією» деяку перевагу в тому плані, що «дракони» у півфінальній грі з «АРПИ Запоріжжя» витратили не так багато сил, а от «Енергії» у матчі з «Альтернативою» довелось попотіти. Однак, у фіналі ми побачили таку «Енергію», яку зазвичай і бачили під час чемпіонату – потужну та заряджену на гол. Валерій Легчанов зробив ставку на гру зі «стовпами» в обох четвірках, і варто сказати, що такий хід постійно тримав оборону «Урагану» в напрузі, тому що Легендзевич та Кузь постійно були головними дійовими особами у своїх четвірках. А також «енергетики» вправно грали в обороні, намагаючись, перш за все, не дати розгулятись першому квартету «драконів». Однак, в одному з епізодів наприкінці першого тайму «енергетики» не змогли втримати Сімку, за що і поплатились – – один з лідерів «Урагану» зрівняв рахунок.

Також читайте:   Футзал. Сокіл із Воробусом - чемпіон третьої ліги серед аматорів

По суті то був «гол у роздягальню». А це означало, що за будь-яких умов він вплине на подальшу гру. І теоретично він мав допомогти «Урагану». Але вийшло так, що у другому таймі івано-франківці двічі припустились помилок у захисті, що призвело до голів у виконанні Кузя та Легендзевича. До того ж, для Кузя це вже був третій гол у цьому поєдинку. І ці пропущені голи поставили «Ураган» у дуже скрутне становище, адже хоча часу для того, щоб відіграти два голи, було багато, та їх ще треба було забити.

Варто віддати належне підопічним Максима Павленка. Вони не знітились і змогли знайти в собі сили на подальшу гру. Більше того – івано-франківці кілька разів були близькими до того, щоб змусити капітулювати Кардаша. Однак, зробити це не вдавалось, що згодом спонукало Максима Павленка перейти на гру з п’ятим польовим. Але львів’яни виявились готовими до такого розвитку подій і не давали своїм візаві розігрувати зайвого гравця так, як би це хотілося «ураганівцям». А при першій ліпшій нагоді «зелено-білі» намагались піймати своїх суперників на помилці. Врешті-решт, наприкінці другого тайму «енергетикам» вдалося забити п’ятий м’яч у ворота «Урагану» – Легендзевич оформив дубль. Та останнє слово було за «Ураганом», який все-таки зміг одного разу розіграти п’ятого польового, після чого відзначився Горбатий. Однак, цей гол вже нічим не міг допомогти «Урагану». І в підсумку фінальна сирена сповістила про те, що «Енергія» стала п’ятиразовим володарем Кубку України.

«Ураган» – «Енергія» – 3:5
Голи: Корсун (7), Сімка (19), Горбатий (39) – Кузь (4, 7, 25), Легендзевич (24, 38)
«Ураган»: Іваняк – Кіндратів, Сімка, Зварич, Шотурма – Лисенко, Микитюк, Корсун, Цілик – Горбатий, Пелех
«Енергія»: Кардаш – Струк, Танський, Кузь, Федюк – Коваль, Ковальчук, Радевич, Легендзевич
Попередження: Зварич (13), Микитюк (25), Пелех (29) – Коваль (27)

«5х5».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*