Теніс. “Miami Open-2018”. Світоліна на стадії 1/4 фіналу поступилася Остапенко

Світоліна програла Остапенко

А далі поговоримо про теніс. Справа у тому, що сьогодні на престижному тенісному турнірі під назвою « Miami Open-2018» українська тенісистка Еліна Світоліна за вихід в 1/2 фіналу схрестила зброю з латишкою Оленою Остапенко.

Ця гра була цікавою не лише тим, що переможець отримував можливість зіграти у півфіналі турніру. Справа у тому, що за всю історію протистоянь українки та латишки наша співвітчизниця ще жодного разу не перемагала свою опонентку.

Минула зустріч цих опоненток відбулася у липні 2017 року. Тоді на стадії 1/8 фіналу турніру Великого Шолому під назвою «Вімблдон» українка поступилася у двох сетах – 0:2 (3:6, 6:7).

Чого слід було очікувати від цього поєдинку?

Досить дивними для мене були котирування букмекерів. Скажімо, провідні контори світу на перемогу українки давали коефіцієнт – 1.3. Натомість шанси латвійської тенісистки вони оцінювали у коефіцієнт – 3.3.

Чого б це? Якщо у рейтингу Світоліна перебуває на четвертій сходинці, а Остапенко на 5-й. Я б казав що шанси мали би бути рівними.

Також читайте:   «Кубок Львівщини – 2023 – ЗСУ»: повний розклад матчів

По грі не сказав би що хтось із суперниць аж так сильно переважав свою опонентку. Так, тенісистки одна за одною відбирали чужі подачі, але тут же програвали й свої.

У першому сеті все дійшло до тай-брейку, де українка відверто провалила гру й поступилася – 3:7.

Другий сет малюнку на корті не змінив. Суперниці, по-справжньому, билися одна проти одної й логічно, що все знову завершилося тай-брейком. На цей раз українка грала краще, але у вирішальний момент таки схибила й програла.

5:7 і 0:2 по сетах. У підсумку, Олена Остапенко пройшла далі й у наступному колі змагань зустрінеться з переможцем пари В. Вільямс – Д. Коллінс.

Світоліна ж готується до наступних турнірів, які вже не за горами. Для прикладу Відкритий чемпіонат Франції стартує наприкінці травня.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*