Чемпіонат Іспанії: «Барселона Ласса» перевела серію у п’ятий матч

Барселона перевела серію у п'ятий матч

У четвертій грі підопічні Андреу Плази перемогли у серії пенальті.

Перед четвертою грою фінальної серії багато розмов було про ушкодження Феррао, який у третьому матчі дуже жорстко зіграв проти Рафаеля Рато, але натомість постраждав сам.

Ці розмови навіть були більш популярними за найголовнішу тему останніх кількох днів – завершення кар’єри Пако Седано. До речі, четвертий матч фінальної серії став останнім для капітана «Барселони» на рідному майданчику «Палау Блауграна». Тому, домашня арена «синьо-гранатових» була заповнена під зав’язку не тільки з метою підтримати «Барсу», а і попрощатися з легендою клубу. Тому, звичайно, місцевим вболівальникам хотілося б, щоб це прощання з Пако Седано було на мажорній ноті, а для цього підопічним Андреу Пази треба було перемагати у четвертій грі. Що стосується Феррао, то він отямився після больового шоку, але участі у матчі не брав, тому спостерігав за перипетіями з тибун «Палау Блауграна».

Відповідно, втрата Феррао внесла деякі корективи у стартову четвірку «Барселони», де позицію «наконечника» було довірено Ескердіньї. Забігаючи наперед, зазначимо, що цей гравець виконав серйозний обсяг чорнової роботи, що йому, власне кажучи, не зовсім притаманно. Не обійшлося без змін і у стартовій четвірці «Інтера», де з’явились Умберто та Рікардіньйо. Такі зміни, якщо згадувати третю гру, були логічними. Тому, тепер залишалось тільки подивитись, чи будуть вони виправданими.

Обидві команди вже на старті матчу обмінялись гольовими нагодами, показуючи цим свою готовність до битви та бажання схилити шальки терезів на свою користь. Однак, трохи згодом «Інтер» перехопив ініціативу, тому справедливо можна вважати, що старт гри був за гостями. А яскравим підтвердженням цього став гол у ворота Пако Седано на 4-й хвилині. Це Гадейя відкликнувся на подачу Рікардіньйо з кутового та пробив низом – 0:1. Але це був тільки початок спектаклю, який влаштували обидві команди. Перш за все, треба сказати, що цей відносно швидкий забитий гол зіграв з «Інтером» злий жарт. «Барселона» почала по-своєму реагувати на це, збільшуючи швидкість своїх колективних дій. До того ж, підвищувався і сам градус гри. Все це було не на руку «Інтеру», який дуже швидко назбирав п’ять командних фолів, а в середині першого тайму у ворота підопічних Хесуса Веласко був призначений 10-метровий. Однак, Серхіо Лосано не зміг скористатись можливістю зрівняти рахунок у зустрічі, оскільки не переграв Хесуса Ерреро. Цей епізод мав би вселити у гравців «Інтеру» надію на те, що їм вдасться швидко покарати своїх візаві. І дійсно – у «інтеристів» були моменти для того, щоб збільшити свою перевагу. Однак, замість цього вони пропустили за хвилину до перерви. Рівільйос зробив зрячу прострільну передачу з лівого флангу на Дієго, а той вже зробив те, що і мав зробити – зрівняв рахунок у грі.

Також читайте:   Футзал. Кубок УЄФА. Економац 7:1 Тайм

Такий розвиток подій давав певну психологічну перевагу вже «Барселоні». Але другий тайм поєдинку здебільшого нагадував шахову партію, де будь-яка помилка була на вагу золота. Хоча моменти у обох колективів були, і в будь-який момент шальки терезів могли схилитись у бік або «Барселони», або «інтерна». Та і градус поєдинку також поступово зростав. Але ще більше він піднявся після того, як на 36-й хвилині Серхіо Лосано вивів «Барсу» вперед. Таким чином, «Буйвол» виправився за свою хибу з дабл-пенальті у першому таймі. Після цього «інтеристи» прогнозовано пішли вперед з п’ятим, однак розіграш зайвого довгий час не давав результатів. Але скоро гості все-таки змогли знайти шпарину в обороні «блаугранас», чим скористався Гадейя, який оформив дубль. Але і це був далеко не кінець цього великого шоу. Далі було ще цікавіше! За десять секунд до фінальної сирени «Мовістар Інтер» вийшов уперед після голу Рафаеля Рато. Здавалось, що після цього доля чемпіонства вже вирішена. Але «Барса» думала інакше. Вона тут же пішла з п’ятим польовим, і перша ж атака з зайвим гравцем дала результат – 3:3! Між цими двома голами пройшло лише п’ять секунд. А ті п’ять секунд, які залишались до сирени, підсумували одне: без овертайму не обійтись.

Два додаткових екстра-тайми минули дуже швидко, хоча в кожному з них «Інтер» та «Барса» все-таки мали по шансу вирвати перемогу. Однак, доля поєдинку визначилась у серії пенальті. А там все вирішила дуель капітанів. Ортіс не зміг переграти Пако Седано, влучивши у штангу, і цей промах капітана «Інтера» фактично подарував перемогу «Барселоні». Більше того – цей промах призвів до того, що рахунок у серії став рівним – 2:2.

«Барселона Ласса» – «Мовістар Інтер» – 3:3 (по пенальті – 3:1)
Голи: Дієго (19, 40), Серхіо Лосано (36) – Гадейя (4, 39), Рафаель Рато (40)

Попередження: Лео Сантана (6), Серхіо Лосано (17) – Умберто (10), Елісандро (37)

На 10-й хвилині Серхіо Лосано («Барселона Ласса») не реалізував 10-метровий.

Серія пенальті: Ескердінья – 1:0; Ортіс – 1:0 (штанга); Серхіо Лосано – 2:0; Рікардіньйо – 2:1; Дієго – 3:1
Рахунок у серії – 2:2

Вирішальний матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Іспанії відбудеться 19 жовтня. Початок о 22.30 за київським часом.

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*