Чемпіонат Іспанії: «Мовістар Інтер» захистив титул

Інтер Мовістар

Підопічні Хесуса Веласко здобули п’яте чемпіонство поспіль.

Останній матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Іспанії мав стати своєрідною вишенькою на торті всього сезону у Примері. І тут все склалось майже за ідеальним сценарієм. Тим більше, якщо врахувати, що після двох перемог у «Палау Блауграна» «Барселона Ласса» мала психологічну перевагу над «Інтером».

Тим більше, у підопічних Андреу Плаза було ще два вагомих стимули перемогти. По-перше – каталонці вже п’ятий рік поспіль не здобували чемпіонство, тому в них було бажання виправити ситуацію. До того ж, у «синьо-гранатових» був ще один вагомий козир – Пако Седано, котрий, як відомо, оголосив про завершення кар’єри. І по-третє – мало кому вдавалося відігратись, програючи 0:2 у фінальній серії. Тому, «Барселона» могла стати таким собі винятком з правил. Але у «інтеристів» також було, чим відповісти. По-перше – вони грали вдома. До того підопічні Хесуса Веласко вже встигли обіграти «Барсу» саме на рідному майданчику «Пабеллон Хорхе Гарбахоса». Тому, чому б не зробити це втретє? Окрім того, у господарів паркету була можливість здобути п’ятий чемпіонський титул поспіль. І це, мабуть, була вагома обставина для того, щоб схилити шальки терезів на свою користь.

Зайвого ажіотажу цій грі додали і новини зі стану обох команд. Перш за все, багатьох любителів футзалу цікавило, чи зможе в цьому матчі зіграти Феррао. В принципі, бразильський «стовп» «Барселони» міг би зіграти і у четвертому поєдинку, але тоді Андреу Плаза вирішив його поберегти. Одразу скажемо, що у п’ятому матчі Феррао все-таки зіграв. Хоча він і не вийшов у стартовій четвірці, але по ходу гри він все-таки виходив на зміну, однак, провів не таку кількість ігрового часу, на яку, вочевидь, розраховував. У свою чергу, за «Інтер» у вирішальній грі не зіграв Рікардіньйо. Інформації про ушкодження у зіркового португальця наче не було. Однак, факт залишається фактом: на п’ятий матч Рік навіть не знімав тренувальний костюм.

Сам матч розпочався з тиску «Інтера» на ворота Пако Седано. Було видно, що «інтеристи» не тільки зробили висновки зі своїх помилок у двох програних поєдинках у Барселоні, а і готові одразу запропонувати свої умови щодо сценарію вирішального двобою. До того ж, господарів майданчику гнали вперед рідні вболівальники, яких, у свою чергу, заводив Пола. Однак, на цей стартовий штурм каталонці відреагували по-своєму – організували дві дуже небезпечні контратаки, які цілком реально могли втілитись у голи, якби не «сейви» Хесуса Ерреро. Але це були дуже серйозна «дзвіночки» для «Інтера», який продовжував грати першим номером та продовжував шукати шляхи до воріт Пако Седано.

Щоправда, капітан «Барселони» піймав кураж і неодноразово рятував свою команду від голу. А в середині першого тайму «Барса» повела в рахунку. І знову спрацював контрвипад, який втілив у гол Дієго. Цей пропущений гол не входив у плани «інтеристів», і вони знову почали йти вперед, але вже більшими силами. Проте, ворота Пако Седано були недоторканими. Водночас, гості чатували на помилки гравців «Інтера», щоб покарати їх. Однак, до кінця першого тайму підопічним Андреу Плаза це зробити не вдалося.
А тільки розпочався другий тайм, так «Інтер» буквально насів на ворота «Барселони». В результаті «синьо-гранатовим» довгий час довелося відпрацьовувати тільки на оборону. Вони майже не переходили на половину майданчику «Інтера», а першу «вилазку» зробили тільки на 29-й хвилині, коли Айкардо небезпечно пробивав по воротах Хесуса Ерреро, однак голкіпер господарів зміг впоратися з цим ударом. А так «Барселоні» доводилося тільки відбиватись. І тут дуже вагому роль грав Пако Седано, який відбивав такі удари, які, здавалося б, мали би ставати результативними. А в одному з епізодів, коли Елісандро пробивав по воротах «Барси», м’яч влучив у штангу. І навряд чи можна сказати, що «Барселона» лише відбивалась. Скоріше, навпаки. Після екватору другого тайму «блаугранас» мали кілька нагод для того, щоб все-таки вирвати перемогу, але надійно грав Хесус Ерреро. А от «Інтеру» все-таки вдалося втілити свою перевагу в забитий гол. На 36-й хвилині Елісандро все-таки змусив Пако Седано капітулювати. І вже після цього «Інтер» спробував вирішити всі питання щодо чемпіона в основний час. На руку підопічним Хесуса Веласко був і той факт, що у «Барселони» були проблеми з фолами. І на 39-й хвилині каталонці таки перевищили ліміт командних порушень. До 10-метрової позначки підійшов Гадейя. Він міг стати героєм цього фіналу, але не зміг переграти Пако Седано. Це був шанс для «Барселони», однак скористатись ним до кінця другого тайму підопічні Андреу Плаза не змогли.

Також читайте:   Воробус отримав квитки на футбольний матч Україна - Словенія

Овертайм за своїм накалом нічим не поступався тим сорока хвилинам, які обидві команди вже встигли відіграти. І навіть у цей проміжок часу в обох суперників були можливості для того, щоб вийти вперед. А найреальніша нагода, мабуть, все-таки була у «Барси». Наприкінці першої додаткової 3-хвилинки «Інтер» отримав п’ятий фол. Однак, оскільки перед цим арбітри зафіксували відкладене порушення правил, то це означало, що «Інтер» перебільшив ліміт командних фолів. Тепер вже момент істини настав для «Барси», однак Серхіо Лосано не зміг реалізувати дабл-пенальті, пробивши вище воріт. І це був ключовий епізод усього екстра-тайму.

Як і в четвертій грі, переможець мав визначитись у серії пенальті. Перші удари обидві команди реалізували. А от потім настав головний кульмінаційний момент не тільки цієї гри, а й усієї серії. Спочатку Пола вивів «Інтер» вперед, а потім від «Барселони» мав відповісти Серхіо Лосано. І тут на тактичну хитрість пішли «інтеристи» – замість Хесуса Ерреро під удар вийшов Алекс Гонсалес. І другому голкіперу «Інтера» вдалося відбити удар «Буйвола». Тому, доля чемпіонства була в руках Гадейї, який пробивав у господарів третім. І цього разу бразилець не схибив. Таким чином, він не тільки виправився за промах з 10-метрового в основний час, а і приніс «Інтеру» чемпіонство, яке стало для команди з Алькала-де-Енареса п’ятим поспіль.

«Мовістар Інтер» – «Барселона Ласса» – 1:1 (по пенальті – 3:1)

Голи: Елісандро (36) – Дієго (10)

Попередження: Елісандро (22), Ортіс (29) – Рівільйос (5), Дієго (27), Айкардо (29)
На 39-й хвилині Гадейя («Мовістар Інтер») не реалізував 10-метровий.
На 43-й хвилині Серхіо Лосано («Барселона Ласса») не реалізував 10-метровий.
Серія пенальті: Борха – 1:0; Дієго – 1:1; Пола – 2:1; Серхіо Лосаано – 2:1 (воротар); Гадейя – 3:1

Рахунок у серії – 3:2

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*