Чемпіонат Італії: «Аква&Сапоне» став чемпіоном (відео)

Чемпіонат Італії

У вирішальній п’ятій грі підопічні Тіно Переса на виїзді здолали «Лупаренсе».

11 червня – це той день, коли мав визначитись чемпіон Італії з футзалу. Саме в цей день мав бути зіграний п’ятий матч фінальної серії плей-оф, який і мав би визначити володаря «скудетто». Тому, і для «Лупаренсе», і для «Аква&Сапоне» це був момент істини. Особливо, мабуть, це стосувалося гостей, адже «А&С» мала реальний шанс здобути своє перше «скудетто». До того ж, це була би можливість зробити «золотий» дубль. Але спочатку гостям треба було переграти «Лупаренсе» – «вовки» після перемоги у четвертій грі мали серйозні наміри захистити свій чемпіонський титул у рідних стінах.

Стартові хвилини поєдинку були наповнені величезною кількістю браку в обох команд. Воно і зрозуміло – дуже великі ставки були на кону в цьому поєдинку. Однак, вже після 3-ї хвилини гри і «Лупаренсе», і «Аква&Сапоне» стали грати більш акцентовано та почали підвищувати темп гри. Відповідно, у обох воротарів – Маммарелли та Міареллі – було багато роботи. Але обидва воротарі неодноразово показували свій високий клас. Тим не менш, градус гри підвищувався, і це було видно бодай би по тому, що обидві команди часто фолили. Особливо в цьому плані були проблеми у «Лупаренсе», адже вже на 11-й хвилині підопічні Давіда Маріна мали у своєму пасиві п’ять командних фолів. Тому, господарям майданчику треба було грати обережніше. Однак, це не вберегло «вовків» від подальших проблем. Вже на 16-й хвилині «Лупі» програвав у рахунку. До голу у ворота Міареллі призвела обрізка від Оноріо, після якої пішла контратака «Аква&Сапоне», в результаті чого Де Олівейра вивів на ударну позицію Бертоні, а той і змусив капітулювати воротаря «Лупаренсе». Тепер «вовкам» треба було відіграватись. У той же час був ризик пропустити ще одну контратаку, адже було видно, що гості по такому ходу гри не проти грати другим номером. Тим не менш, «Лупі» вдалося швидко зрівняти рахунок завдяки голу Рафіньї, який, щоправда, зробив це ціною ушкодження гомілкостопу. Але останнє слово у першому таймі все-таки залишилось за «Аква&Сапоне». А конкретно – за Джонасом. Саме він відважився на дальній удар майже з центру майданчику, і ця спроба виявилась результативною – 1:2 на користь гостей.

Також читайте:   Перша ліга Львова. ФК «Галицька здоба» - «Сокіл» (Борщовичі). Анонс

Такий ефектний «гол у роздягальню» мав про стимулювати «Лупаренсе» активніше діяти у другому таймі. Однак, гол Бертоні майже на початку другої 20-хвилинки сплутав господарям майданчику всі карти. Тепер підопічним Давіда Маріна треба було відігравати два м’ячі. Але натомість вони ледь не пропустили ще один м’яч – цього разу Кальдероллі ефектно пробивав через себе, але цей удар мети не досяг. Складності задуму господарів відіграти гандикап у два м’ячі додавав ще і той факт, що Маммарелла піймав кураж – у кількох епізодах він буквально врятував «Аква&Сапоне» від неминучого голу. В результаті вже на 33-й хвилині «вовки» перейшли на гру з п’ятим. І вже на 34-й хвилині Борха Бланко відквитав один гол. Після цього господарі майданчику продовжили грати з зайвим гравцем. Більше того – в одному з епізодів вони були повинні зрівнювати рахунок. Але Оноріо, чекаючи на м’яч на штанзі, не зміг влучити у порожні ворота. Точніше, ситуація склалася таким чином, що м’яч після удару Таборди, з яким Маммарелла вже не міг впоратись, просто вдавився у ногу капітана «Лупаренсе», а той просто не встиг зреагувати, щоб підкорегувати напрям м’яча у порожні ворота. В результаті м’яч від лідера «Лупі» відлетів в аут. І це, можливо, був ключовий епізод гри. Далі «вовки» могли як забити, так і пропустити, а остаточно доля матчу визначилась за вісім секунд до фінальної сирени. Саме тоді Кальдероллі вдалося влучити у порожні ворота «Лупаренсе». І цей гол став «золотим» для «Аква&Сапоне».

Отже, «Аква&Сапоне» вперше у своїй історії здобув титул чемпіона Італії. Таким чином, підопічні Тіно Переса зробили «золотий» дубль, додавши своє чемпіонство до завойованого у цьому сезоні Кубку Італії. Таким чином, у наступному сезоні на футболки «А&С» будуть нашиті і «кокарда», і «скудетто».

«Лупаренсе» – «Аква&Сапоне» – 2:4
Голи: Рафінья (19), Борха Бланко (34) – Бертоні (16, 23), Джонас (20), Кальдероллі (40)

Попередження: Оноріо (8), Джефферсон (11), Леофредді (23) – Джонас (8)
Рахунок у серії – 2:3

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*