Чемпіонат Португалії: «Бенфіка» в овертаймі здолала «Спортінг» - Блог про Львів

Чемпіонат Португалії: «Бенфіка» в овертаймі здолала «Спортінг»

Бенфіка - Спортинг

«Бенфіка» наблизилась до здобуття чемпіонського титулу.

І знову принципові суперники – «Спортінг» та «Бенфіка» – зійшлися у черговому поєдинку фінальної серії плей-оф чемпіонату Португалії.

Тим більше, якщо врахувати результати двох попередніх матчів, то було зрозуміло, що результат третьої гри багато в чому може вплинути на подальшу боротьбу за чемпіонство. Варто зазначити, що до цієї гри і «Бенфіка», і «Спортінг» виграли по одному поєдинку в рідних стінах. Тобто, якщо далі слідкувати за цією логікою, то теоретично «Спортінг» мав би виграти у третій грі, яка проходила саме на майданчику «левів». Можливо, якби суперником підопічних Нуно Діаша не була «Бенфіка», то це ствердження мало би стати логічним. Однак, «орли» після домашньої звитяги були зовсім не проти здобути перемогу і на майданчику принципового ворога.

«Бенфіка» розпочала майже так само, як і у другому матчі. Десь приблизно тридцять секунд пройшло після стартового свистку, а Робіньйо вже мав момент біля воріт Андре Соузи. «Спортінг» з відповіддю не забарився, і вже скоро Кріштіано довелося вступати у гру. Почин було зроблено, і далі обидві команди тільки і робили, що «кусали» одна одну, намагаючись відкрити рахунок та заволодіти ініціативою. Разом з тим, і «Спортінг», і «Бенфіка» не гребували фолами. Це потім призведе до наслідків, але перед цим «Спортінг» ризикнув прибрати ініціативу до своїх рук, і це принесло свої плоди – Варела відкрив рахунок у грі.

Однак, потім у «зелено-білих» почалася справжня чорна смуга. Вже на 9-й хвилині Део отримав пряму червону картку за відверто брудний фол. «Бенфіка» протягом хвилини змогла знайти ключі до воріт Андре Соузи, і рахунок став рівним після дальнього удару Андре Коельйо та рикошету від Фернандіньйо, на якого і був записаний гол. Але на цьому проблеми для «Спортінга» не закінчились. Скоро їх стало більше. В одному з епізодів арбітри вилучили головного тренера «левів» – Нуно Діаша, і той був змушений надалі спостерігати за грою з трибун. Далі – більше. Джо отримав другу жовту картку, і одразу – червону. До того ж, у ворота «зелено-білих» був призначений дабл-пенальті, але Бруно Коельйо не зміг його реалізувати. Втім, капітан «Бенфіки» скоро отримав нагоду виправитись. Тільки-но «Спортінг» заграв у повному складі, як за деякий час у його ворота знову був призначений 10-метровий. Цього разу Бруно Коельйо не схибив – 1:2.

Однак, були у «Спортінга» і позитивні моменти. До них справедливо можна занести і той факт, що «леви» також змушували своїх суперників порушувати правила. І, врешті-решт, гравцям «Спортінга» посміхнулося щастя. На 19-й хвилині у ворота Кріштіано був призначений дабл-пенальті, який реалізував Мерлім. В принципі, нічия стала логічним підсумком першого тайму.

З початком другої 20-хвилинки «Бенфіка» знову спробувала зробити акцент на швидкий гол. Однак, зробити це підопічним Жоела Роші. Цим скористався «Спортінг», який зміг змінити ситуацію на майданчику та почав прибирати ініціативу до своїх рук. А скоро це принесло і результат: капітан «зелено-білих» Педро Карі дальнім ударом вразив ворота Кріштіано. На цьому «леви» не зупинились та продовжували турбувати Кріштіано. І на 30-й хвилині вони знову змусили капітулювати кіпера «Бенфіки». Знову до голу призвів дальній удар, цього разу – від Діого. У ці хвилини чинні чемпіони Португалії однозначно були на куражі. А ще один гол від Мерліма, після якого рахунок став 5:2 на користь «Спортінга», здавалося, деморалізував «Бенфіку» майже повністю…

І тут на господарів майданчику чекав неприємний сюрприз. Фортіно «намалював» фол проти себе та отримав жовту картку. А для гравця збірної Італії це було вже друге попередження, тому воно автоматично перетворилося на червону картку. Це було вже третє вилучення гравця «Спортінга» по ходу поєдинку. І плюс – додайте сюди вилучення головного тренера. І «Бенфіка» цим скористалася сповна, дуже швидко реалізувавши другу більшість з трьох можливих. Більше того – продовжуючи атакувати вже більше за інерцією та на емоціях, «леви» продовжили атакувати і змогли скоротити відставання в рахунку до мінімуму. За ці два голи вболівальники «Бенфіки» мають подякувати Раулю Кампосу, який оформив дубль. Після цього «Бенфіку» вже неможливо було зупинити. Вона пішла з п’ятим, і на 39-й хвилині рахунок став 5:5. Що цікаво: удар прийшов від того гравця, від якого, мабуть, менше цього чекали – Бруно Пінту. Таким чином, він сповна реабілітувався за те, що кількома хвилинами раніше отримав жовту картку. Але «Бенфіці» цього було мало, і на останній хвилині другого тайму «червоно-білим» вдалась класна контратака, яку втілив у гол Хенмі. «Спортінг» тут же пішов з п’ятим, і скоро він показав своє вміння розігрувати штучну більшість. Кавінато відгукнувся на удар-простріл від Діого, під корегував політ м’яча, і той опинився у сітці воріт Кріштіано. 6:6! Такий перебіг подій дуже сильно нагадував нещодавній четвертий поєдинок фіналу чемпіонату Іспанії між «Барселоною» та «Мовістар Інтером». Тому, всі з нетерпінням чекали на овертайм.

Також читайте:   Жіноча збірна України з футзалу у першому товариському поєдинку грає внічию з італійцями

Зрозуміло, що в екстра-таймах мало хто хотів помилятись, адже було зрозуміло, що будь-яка помилка може призвести до фатальних наслідків. Однак, без помилок, на жаль, не обійшлось. На 42-й хвилині Бруно Коельйо помітив, що голкіпер «Спортінга» Андре Соуза трохи вийшов з воріт і спробував його перекинути. Спроба вийшла вдалою – рахунок став 6:7 на користь «Бенфіки». Однак, «Спортінг» наприкінці першого екстра-тайму мав нагоду виправити ситуацію. Кріштіано збив Кардинала у штрафному, і у ворота «Бенфіки» був призначений дабл-пенальті. Сам постраждалий вирішив пробити цей пенальті, але влучив у штангу. І це, мабуть, був ключовий момент поєдинку. У другому екстра-таймі «Спортінг» намагався вирівняти становище завдяки розіграшу штучної більшості. Однак, всі спроби «пробити» Кріштіано, який піймав кураж, були марними. А от Бруно Коельйо та Фернандіньйо своїми голами посприяли підсумковій перемозі «Бенфіки» у третій грі.

Отже, тепер «Бенфіка» веде у серії 2:1. І їй тепер достатньо тільки виграти у четвертому поєдинку, який буде проходити саме на рідному майданчику «орлів», і тоді червоно-біла частина Лісабона святкуватиме чемпіонство. До того ж, у «Бенфіки», окрім рідного залу, буде ще і кадрова перевага, оскільки «Спортінгу» не зможуть допомогти Део, Джо та Фортіно, які отримали червоні картки. Чи вдасться «Бенфіці» втілити цю перевагу в перемогу, яка принесе чемпіонство? Відповідь на це питання ми дізнаємось 27 червня. Саме в цей день буде зіграний четвертий поєдинок фінальної серії плей-оф чемпіонату Португалії.

«Спортінг» – «Бенфіка» – 6:9 ЕТ

Голи: Пані Варела (6), Мерлім (19 – з 10-метрового, 33), Педро Карі (24), Діого (30), Кавінато (40) – Фернандіньйо (10, 50), Бруно Коельйо (17 – з 10-метрового, 42, 49), Рауль Кампос (36, 37), Бруно Пінто (39), Хенмі (40)
Попередження: Фортіно (8), Пані Варела (13), Джо (13), Кардинал (26) – Бруно Коельйо (12), Андре Коельйо (17), Мігель Анджело (28), Бруно Пінто (39), Кріштіано (45)

Вилучення: Део (9), Джо (14 – повторне попередження), Фортіно (34 – повторне попередження)

На 14-й хвилині Бруно Коельйо («Бенфіка») не реалізував 10-метровий.
На 45-й хвилині Кардинал («Спортінг») не реалізував 6-метровий.

Рахунок у серії – 1:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*