На…я платити за багаж? - Блог про Львів

На…я платити за багаж?

Без квитка на багаж

Інколи дивуюся тупизні нашого транспорту. Як наші читачі вже знають, ваш автор любить критикувати міський транспорт Львова. Чому так? Не часто, але таки на ньому катаюся й зустрічаю нові й нові приколи.

Хоча, даний випадок до нових віднести аж ніяк не можна. Щось мені так здається, подібне є у кожному трамваї.

Їду якось зранку на роботу, сів у салон трамваю, закомпостерував квиток, стою такий собі досипаю й раптом побачив цікаву річ, яку раніше не зауважував.

На вхідних дверях зверху вказано інформацію про оплату за проїзд. Одноразовий квиток вартує 5-ть гривень, пільговий на половину менше, відповідно, дві гривні 50 копійок.

Штраф за проїзд без квитка – 100 гривень, за перевезення багажу більшого за встановленні норми – 5 гривень. Штраф за проїзд без квитка на багаж – 8 гривень 50 копійок.

Стоп, як це вісім гривень з копійками? Що за маячня? Для чого ж тоді взагалі оплачувати за багаж? Як прийде раз в житті контролер тебе оштрафує, то вже й тоді заплатиться. Чи я не правий?

Також читайте:   Проїзд у львівських маршрутках буде 5-ть гривень. А чи не обнагліли?

Смішні штрафи

Проблема нашого транспорту не лише у відсутності нормального руху складу та належного методу оплати за проїзд. Корінь росте ще глибше. Справа в тому, що народ у нас їздить транспортом і не боїться що його оштрафують.

Для прикладу, в Європі все набагато суворіше. Людина сідає у транспорт й думає як заплатити за проїзд чи купити проїзний. В іншому ж випадку потенційного пасажира можуть банально оштрафувати на євро так 100.

А тепер подумайте що відбувається в Україні. Людина їде безкоштовно, може з собою везти 10 мішків картоплі й за це на неї накладуть мізерний штраф. Однозначно їх треба збільшувати й то так серйозно.

Якщо б пасажира зловили як він їде «зайцем» й за це був штраф 1000 гривень, то «вухастий» би задумався чи платити чині наступного разу.

Реалії життя. До речі, спеціально написав листа у «Львівелектротранс» щоб вони прояснили цю ситуацію. Про відповідь від комунального підприємства буде повідомлено додатково.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 12.07.2018 пише:

    Особисто мені невідомі випадки коли когось оштрафували за відсутність квитка для багажу в громадському транспорті. Враховуючі те з яким успіхом в нас штрафують безбілетників, то за багаж навіть смішно заїкатися.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*