У шенгенську зону з 2021 року за 7 євро - Блог про Львів

У шенгенську зону з 2021 року за 7 євро

Безвізовий режим

Наступна стаття буде присвячена також темі подорожей, а точніше їх організації. Справа у тому, що сьогодні Європарламент прийняв щодо України та низки інших країн цікаве рішення про яке говорили вже багато місяців.

Річ у тому, що з 2021 року для того, аби подорожувати Шенгенською зоною прийдеться заплатити ще додатково 7 євро. Знаю, ви одразу ж запитаєте за що це ми маємо платити якщо у нас з ЄС безвізовий режим.

Відповідь наступна, далі цитата інтернет-видання «Українська правда»: «Громадяни більш ніж 60 країн і територій, звільнених від візових вимог для в’їзду до ЄС, включаючи Україну, повинні заповнити електронну форму до своєї подорожі і внести особисті дані (включаючи ім’я, дату та місце народження, стать та національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країна видачі), домашню адресу та контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в’їзду».

Авторизація в цій системі коштуватиме 7 євро й буде дійсною або коли завершиться термін дії вашого біометричного паспорту, або ж через три роки від дати першої реєстрації.

Також читайте:   Сопот (фотогалерея)

Дане рішення мотивоване тим, що саме завдяки цій авторизації Європа буде боротися із нелегалами, із загубленими документами, із особами, які можуть становити загрозу життю інших громадян і так далі.

З одного боку дане нововведення не є аж чимось таким. 7 євро на три роки для людини, яка подорожує – це не гроші. Проте, якщо врахувати зарплати українців можна зрозуміти, що це буде додатковим гемороєм для них.

Треба зробити страховку, забронювати хостел, витратитися на транспорт, їжу, а тут ще й додатковий мінінгіт.

Як сказала одна моя подруга: «Спочатку простим смертним дають щось безкоштовно, а потім же у них це й забирають». Десь воно так і є. Цікаво було би глянути на членів ЄС якби вони платили цей внесок. Європа вирішила здерти з нас гроші.

Побачимо як буде це все на ділі. Насамкінець же додам, що мандрівники, які не мають 18-ти років та старші 70-ти можуть подорожувати не оплачуючи даний внесок.

А як ви, читачі блогу, відноситеся до даного нововведення Європарламенту?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 05.07.2018 пише:

    Воробус замість того щоб розібратися відразу розігнав зраду).
    Як написано на тій же європравді, подібна процедура давно діє для поїздок до США, Канади, Австралії, і розробляти її почали ще до того як дали Україні безвіз, а не вчора, з метою когось “обдерти”). Запустять її, як було сказано не раніше 2021-го, та й то не в повному режимі.
    Тому я думаю поки рано робити висновки.

  2. Arwenita 05.07.2018 пише:

    Поки за кордон не виїжджала – тому наразі ставлюся нейтрально. Але для людини, яка подорожує, і не має таких статків, які дозволяють взагалі не заморочуватись цінами на будь-що, це негативний момент. Подорож і так тягне багато витрат – і планованих, і супутніх. А тут ще й “бонус”.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*