Як бюджетно добратися до Мішкольца?

Мішкольц

Як і обіцяв, продовжую розповідати про цікаві місця Європи. Одним із таких є угорське місто Мішкольц, яке знаходиться у 450-ти кілометрах від Львова.

Мішкольц цікаве тим, що тут знаходяться купальні, які унікальні своїм печерним варіантом. Що означає печерним? Якщо звичайні купальні переважно на вулиці, то у цьому місці ти пливеш через печери.

Все це добре, але як туди добратися? Приватний транспорт до уваги не беру, адже це завжди легший варіант. Ми ж добиралися своїм ходом.

Як правильно це зробити й щоб не витратити багато грошей?

Отже, у першу чергу треба купити квиток до Чопа. Як варіант їхати поїздом Львів-Солотвино (відправлення о 20 годині 40 хвилин) або ж Львів-Ужгород (відправлення о 21 годині).

Той що «ужгородський» їде швидше.

Що далі? По приїзді в Чоп підходите у касу й купуєте квиток до Мішкольца. Уточнюю, треба брати такий, щоб можна було робити пересадки електричками. Вартує він близько 10 євро. Цікавинка такого «тікета» що він має термін дії більше 14-ти днів.

Потенційний пасажир може їхати у напрямку Мішкольца протягом двох тижнів. Для прикладу, ти їдеш до Захоні, там тусуєшся два дні в коханки, потім їдеш у Ніредьгазу, сидиш ще три дні, потім ще кудись й аж тоді у Мішкольц.

Також читайте:   BlaBlaCar з листопада стане платним

В електричках вибраного місця нема. Людина сідає туди, де душа бажає.

Розклад у Захоні

Що далі? Купивши квиток до Мішкольца, ти маєш перетнути кордон з Угорщиною. Це ви зробите завдяки електричці Чоп-Захонь. Їде вона всього лише 10 хвилин. Тебе й твої речі перевіряють на станції, а «штампи» у паспорт ставлять прямо у потязі.

До Захоні буде їхати важкувато, адже у вагоні багато заробітчанин, циганів тощо. Не лякайтеся. Це лише 10-ть хвилин. Далі ж обираєте ту електричку, яка вам сподобається. У напрямку Мішкольца вони їздять часто.

Сподобалося мені в угорській залізниці те, що електрички тут чисті, двері відчиняєш сам, туалети ніхто не зачиняє на станціях. Це ж не Україна, де сів у потяг, а туалет вже зачинений.

Якщо хочете їхати з підвищеним комфортом, то треба купити у тому ж таки Чопі чи Захоні квиток на «ІнтерСіті». Ви маєте вибране місце й пересадок робити не можна.

Вибір за вами.

До речі, не лякайтеся. Коли приїде у Мішкольц при виході з вокзалу буде відчуття ніби ти десь на безлюдному острові чи в якомусь забитому селі. Це лише перші враження, далі Мішкольц лише радуватиме.

P.S. Якщо треба розклад руху потягів із Захоні, то пишіть на електронну пошту – vorobus1@ukr.net. Обов’язково скину.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*