«Quadrangular international futsal tournament». Іран – Україна – 2:1

Іран - Україна

Збірні України та Ірану вже неодноразово зустрічались між собою. І за цей час «синьо-жовті» жодного разу не змогли обіграти одну з найсильніших команд Азії (чинного чемпіона континенту, на хвилиночку). Лише одного разу українці та іранці зіграли між собою внічию. Але цього разу в підопічних Олександра Косенка був непоганий шанс виправити цю сумну статистику.

У складі збірної Ірану цього разу не було деяких провідних гравців команди: Тайєбі, Ісмаельпура, Хассан-заде. Однак, все одно іранці були грізною силою. Як-ніяк, а бронзові призери останнього чемпіонату світу в Колумбії. Але, незважаючи на ці регалії господарів турніру, вже на початку гри українці могли повести в рахунку – непоганий момент був у Білоцерківця. Якби в той момент рахунок вже був відкритий, то гра одразу відкрилася б, і тоді ще невідомо, за яким сценарієм вона пішла би. А так поєдинок став трохи нагадувати боротьбу за ініціативу. Причому, в цій боротьбі невеличка перевага все-таки була на боці збірної України, яка створювала моменти біля воріт Мохаммаді, і голкіперу збірної Ірану доводилось рятувати свою команду від голу. Окрім того, іранці трохи нервували, тому спочатку вони почали швидко набирати фоли, але вчасно зупинились. Хоча іранські футзалісти, яких підганяли рідні вболівальники, теж іноді «огризались», але небезпеки біля воріт Литвиненка у першому таймі було трохи менше, ніж біля воріт Мохаммаді. А незадовго до кінця першого тайму українцям вдалося відкрити рахунок. До взяття воріт призвела комбінація, яку організувала перша четвірка. Стрімкий контрвипад, дві розрізні передачі, і Корсун став автором голу.

До речі, про першу четвірку. Протягом першої половини поєдинку саме поєднання гравців Корсун – Шотурма – Журба – Білоцерківець створювало найбільші проблеми іранській збірній. Особливо якщо вдавалася гра через «стовпа». Чемпіонам Азії не завжди вдавалося пристосуватися до такої гри «синьо-жовтих». Тому, гол саме у виконанні цього квартету виглядав логічно.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат Європи. Росія 1:3 Іспанія (відео)

На початку другого тайму збірна України мала чудову нагоду для того, щоб повести в рахунку 2:0. Але цього разу Мохаммаді не витяг м’яча зі своєї сітки. А трохи згодом іранці почали більше володіти м’ячем та тиснути на ворота Литвиненка. І голкіперу та капітану збірної України доводилось неодноразово кілька разів рятувати свої ворота. Окрім того, по ходу другої половини гри у «синьо-жовтих» поступово починались проблеми з командними фолами. Та на той момент підопічні Олександра Косенка ще намагались перебрати ініціативу до себе, щоб остаточно схилити шальки терезів на свою користь. Але зіпсувала кінцівка поєдинку. Спочатку Олагобад дальнім ударом зрівняв рахунок у зустрічі. А потім арбітри свиснули п’ятий та шостий фоли для збірної України. До того ж, у епізоді з шостим командним порушенням один з представників Феміди показав дуже сумнівну червону картку Журбі. І, на останок, Джаваді забив з 10-метрового. На жаль, у збірної України залишалось обмаль часу, щоб зрівняти рахунок. Тому, фінальна сирена зафіксувала поразку збірної України, яка в підсумку фінішувала другою на турнірі «Quadrangular international futsal tournament».

Іран – Україна – 2:1
Гол збірної України: Корсун
Склад збірної України: Литвиненко – Корсун, Шотурма, Журба, Білоцерківець – Разуванов, Мик. Грицина, Микитюк, Радевич – Педяш
Попередження: Мик. Грицина, Журба
Вилучення: Журба (повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*