Воробуc відвідав 25-й Форум видавців - Блог про Львів

Воробуc відвідав 25-й Форум видавців

Форум видавців-2018

Є у вашого автора хороша традиція з року в рік відвідувати головне культурне свято року – Форум видавців, який відбувається у львівському палаці Потоцьких.

2018-й виключенням не став. Воробус знову пішов купувати книги й, звісно, що глянути, а що нового на 25-ому за ліком святі книги.

Цьогоріч зрадив своїм традиціям, адже завжди ходив на форум у день відкриття. Було багато людей, не всі ятки працювали. Пішов у другий день й залишився задоволеним від побаченого. Можливо було не так багато людей якби цього хотілося, але, враховуючи 17 годину дня, відвідувачів було терпимо.

Одразу ж перейду до теми вхідних квитків, яка часто відлякує відвідувачів. Квиток на один день вартує – 50-ть гривень. Для студентів є знижки – 30 гривень, щоправда треба показувати студентський квиток.

Є також можливість придбати перепустку на всі дні. Тоді прийдеться викласти з власної кишені – 100 українських гривень.

Пільгові категорії громадян можуть зайти на свято видавців безкоштовно. До них відносяться: особи з інвалідністю, пенсіонери, учасники АТО, переселенці, діти до 16-ти років. Якщо ви відноситеся до однієї з цих категорій, то за вхід на ярмарку платити не треба.

Чим цьогоріч вразив форум видавців?

Тематика – «Ринок Свободи». Не дивно, що у період війни є багато книг про Крим, війну на Донбасі, переселенців, політичні інтриги й так далі. У палаці Потоцьких навіть вдалося зустріти відомого журналіста, телеведучого Савіка Шустера, який також презентував свою книгу. Про що, а про політику він вміє говорити.

Також читайте:   "На каву до Львова" - 2010

А ще був Антін Мухарський, брати Капранови. Не забувають на форумі й за Сенцова. Перед входом у приміщення палацу Мистецтв зустрічаю величезний банер із вимогою звільнити політичного в’язня.

Повеселили мене деякі продавці. Ну, їжу продавати на форумі – це одне, але іграшки на зразок «лєго» та шкарпетки – це щось нове, але й таке там також можна зустріти.

Що цього разу шукав Воробус? Як відомо, в останні роки захопився подорожами різними країнами. Пригадую був в Угорщині й з тамтешнім народом ніяк не міг порозумітися. Вирішив купити спеціальний розмовник, який знайшов не з першого разу.

Є у мене ще малеча, якій кожного року купую цікаву книгу. Вона вже підросла, то ж на цей раз ваш автор вирішив їй придбати англійсько-український словник. Реально, книг на форумі видавців дуже багато, але знайти словник було вкрай важко. Добре, що колега Арвеніта завдяки сайту таки допомогла знайти його у видавництві «Перун».

А ще Форум видавців – це чергова нагода зустріти друзів, пожартувати з продавцями й навіть завести нові знайомства.

Свято Книг триває….

Більше фото з 25-ого Форуму видавців дивіться тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*