З Юнацької Екстра-ліги – до дорослої. Наймолодші гравці нового сезону Екстра-ліги - Блог про Львів

З Юнацької Екстра-ліги – до дорослої. Наймолодші гравці нового сезону Екстра-ліги

Юнаки

У цьому сезоні Екстра-ліги, який нещодавно стартував, у багатьох командах будуть з’являтись нові імена, які до цього ще не були відомі широкому загалу. Але тепер будемо поступово знайомитися з новими гравцями.

Найбільшу цікавість для нас наразі мають юні футзалісти, які ще у минулому сезоні грали у Юнацькій Екстра-лізі. Тепер вони матимуть можливість дебютувати в іншій Екстра-лізі – дорослій. А дехто навіть вже встиг зіграти свої перші матчі на дорослому рівні. Отже, пропонуємо нашим читачам познайомитися з гравцями, які ще вчора грали на юнацькому рівні, а зараз вже роблять перші кроки у дорослому футзалі.

Владислав Черниш, «Сокіл» (13.02.2002.). У минулому сезоні цей гравець був капітаном та одним з лідерів «Футзал-Дніпро». Тепер же цей вихованець Андрія Консевича отримав хорошу можливість піти на підвищення. Але тут треба розуміти, що якщо у команді з Дніпра Владислав був одним лідерів, то у «Соколі» поки що є, кому вести команду за собою. Тому, вочевидь, зараз Владу спочатку треба спробувати стати провідним гравцем своєї четвірки. А там, може, він і взагалі у майбутньому стане одним з лідерів основної команди. Час покаже.

Владислав Первєєв, «Сокіл» (05.03.2002.). Один з найталановитіших гравців у своїй віковій категорії. У минулому сезоні Юнацької Екстра-ліги був одним з лідерів «Сокола». А в матчі проти «ІнБев/НПУ» він не тільки дебютував у основному складі хмельницької команди, а і міг забити гол у ворота Євтушка. Якби це сталося, то Владислав міг би стати одним з наймолодших авторів забитих голів у чемпіонаті України за всю історію. Поки що він – єдиний представник тієї юнацької команди «Сокола», яка у минулому сезоні грала в ЮЕЛ. Хоча, якщо чесно, автор цього матеріалу схильний вважати, що у тому складі, який тренує Віталій Розпаченюк, є ще кілька дуже цікавих хлопців, які вже найближчим часом можуть стати гравцями «основи». Втім, це – суто авторська думка. А щодо Первєєва, то є всі підстави вважати, що у цьому сезоні він ще покаже свій потенціал.

Також читайте:   Ліга. Чемпіонів. Елітний раунд. Група «D». «Ураган» – «Халадаш» – 0:4 + ВІДЕО

Ярослав Квасній, «Енергія» (21.04.2003.). Наймолодший серед тих футзалістів, про якого йде мова у нашому матеріалі. У Юнацькій Екстра-лізі він був одним з лідерів об’єднаної команди «Енергія-Інтер». Вочевидь, саме у матчах ЮЕЛ Валерій Легчанов і помітив цього гравця. Як і його одноклубник, Ростислав Грицків, Квасній ще не зіграв жодної хвилини в Екстра-лізі. Але сезон довгий, і, можливо, ми ще побачимо у справі цього 15-річного хлопця. І будемо сподіватись, що потрапляння до основного складу «Енергії» – це лише аванс, який Ярослав згодом виправдає.

Ростислав Грицків, «Енергія» (31.08.2002.). У цій когорті молодих виконавців Грицків – єдиний голкіпер. Поки що в «Енергії» він знаходиться за спиною Андрія Пітулі та Назарія Войтовича. Однак, у той же час у Ростислава є, з кого брати приклад: свого часу приблизно в такому ж віці до основного складу «енергетиків» почав стукати Володимир Кардаш. До того ж, № 1 на спині зобов’язує до подальшого прогресу. Хто знає, можливо через кілька років саме Грицків стане першим номером «зелено-білих». Наразі він – один з найкращих воротарів у своїй віковій категорії, і навіть викликався до юнацької збірної України. Тому, цьому юному голкіперу є, куди зростати.

Можна, звичайно, згадати, що у минулому сезоні кілька представників Юнацької Екстра-ліги були у заявці «Урагану-2 КФВ» у Першій лізі. Але то вже інша історія. Тим не менш, будемо чекати на привід поговорити і про інших вихідців з ЮЕЛ.

Отже, Юнацька Екстра-ліга почала давати свої перші результати. А це означає, що для дитячих тренерів з’явився новий стимул виховувати талановиту футзальну молодь. І якщо ці змагання існуватимуть і надалі (маємо надію, що не тільки у віковій категорії «U-16», а і в інших – від «U-11» до «U-17»), то ми матимемо надію на те, що професіональним командам вже не доведеться довгий шукати перспективних гравців, щоб підсилити свої склади. Такі футзалісти вже будуть поруч. А поки – маємо непоганий початок і чекаємо продовження.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*