Потяг Мукачево – Будапешт: що, де і по чому? - Блог про Львів

Потяг Мукачево – Будапешт: що, де і по чому?

Мукачево - Будапешт

Так, як Воробус любить подорожувати, то завжди цікаво дізнаватися про нові автобусні, авіа та залізничні напрями.

Одним із таких нововведень від вчора став потяг за напрямом Мукачево – Будапешт. Хто їздив в Угорщину, той знає яким «макаром» добиратися в цю країну. Це треба їхати у Чоп, звідти у Захонь, а вже зі Захоні брати курс на інші міста сусідньої країни. Як мінімум, треба робити три пересадки.

Звичайно, що це робити дуже важко.

З 9 грудня добратися в Будапешт можна значно простіше. Відтепер один раз на день з міста на Закарпатті курсує спеціальний потяг.

Ваш автор вирішив дізнатися що там і по чому, яка ціна квитка на такий потяг, де його можна й так далі.

Одразу ж попереджаю, у Будапешт цим потягом не поїхав, але біля нього був. В столицю Угорщини виберуся коли буде тепліше.

Розклад руху

Їде потяг один раз на день. Відправлення з Мукачево о пів на 1 дня. По дорозі рухомий склад зупиняється в Чопі та Захоні. В столицю Угорщини він прибуває о 18 годині 37 хвилин. Фактично витрачається цілий день на добирання. Але, це нормально.

Назад взагалі проблема. З Будапешта потяг вирушає о 7 годині 23 хвилини. До Мукачево прибуває о 15 годині 20 хвилин. Як на мене, це рано. Спробуй у чужій країні добратися зранку на вокзал.

Також читайте:   Україна - Словаччина. Як місто обісралося з транспортом

На даний момент потяг Мукачево – Будапешт має лише один вагон. У майбутньому, якщо буде попит на потяг, обіцяють збільшити чисельність вагонів до трьох-чотирьох.

Квиток на потяг за напрямом Мукачево – Будапешт можна купити в касах Чопа та Мукачево. Шукав його у сервісі «Онлайн-резервування квитків», то його там нема. Зазвичай на міжнародні потяги перепустки продають лише у касах.

Ціна – близько 700 гривень в одну сторону.

Далі ж найцікавіше – казуси. Не може ж такого бути щоб в Україні обійшлося без них. Сьогодні спробував пошукати цей потяг у Мукачево. Виявляється він відправляється не з головної колії залізничного вокзалу, а з західної платформи. Вказівників фактично нема, потяг не оголошують. Ми ж хочемо у Європу чи як?

Платформа

Потяг до Будапешту відправляється з окремої платформи до якої треба пройти метрів п’ятсот у західному напряму.

Тому, цей момент також врахуйте коли будете їхати цим потягом.

І, насамкінець, відповідаю на запитання наших читачів. Лягти у потязі Мукачево – Будапешт як у звичайному купе не можна. Цей рухомий склад щось на разок нашого «ІнтерСіті».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*