Найважливіші події 2018 року у Львові

Потоп у Львові

Має Воробус трохи часу, тому якраз напередодні Святої вечері спробую підвести підсумки року що минув у Львові.

Яким був 2018 рік для міста Лева? Вирішив виокремити найважливіші.

1. Блогу Воробуса виповнилося 9-ть років.

Аж не віриться, що у вересні моєму дітищу стукнуло 9 років. Ми вже дорослі й багато чого бачили у цьому світі. Продовжуємо розвиватися. Можливо, що у 2019 нарешті вдасться зібрати всіх колег, блогерів й не лише на святкування десятої річниці. Дай Бог до неї спершу дожити.

Тим не менше, дякую кожному з Вас, що мене читаєте.

Блогу Воробуса 9-ть років

2. Модернізація гарячої лінії міста.

Важлива подія? Вважаю що так, адже у часи, коли багато людей відмовляються від стаціонарних телефонів, створення мобільного додатку «1580» та групи у соціальній мережі фейсбук допоможе громадянам вирішити свої проблеми.

Ваш автор писав скаргу також і за декілька годин проблему було вирішено.

1580

3. Відкриття вулиці Личаківської.

Якщо чесно, думав до кінця року одну з найголовніших вулиць Львова так і не зроблять. Там і мамонта шукали, й відкривали її частинами, й весь транспорт міста робив об’їзди де лише міг. Проте, 1 вересня 2018 року після півторарічного ремонту Личаківську таки відкрили.

На черзі Замарстинівська та ряд інших вулиць. Для прикладу вже давно потребує ремонту вулиця Степана Бандери.

Також читайте:   Нові (старі) компостери в електротранспорті Львова

Личаківська

4. 25-й книжковий Форум видавців.

З 19 по 23 вересня у палаці Потоцьких проходив ювілейний книжковий форум, на який, традиційно, з’їхалося дуже багато гостей.

Форум видавців

5. Потоп у Львові.

6. Відкриття нових пам’ятників.

До 100-річчя ЗУНР у Львові відкрили два різні пам’ятники на відстані близько 400 метрів один від одного. На вул. Городоцькій, 40 міськрада Львова поставила бронзового лева з герба ЗУНР і Львова. А на перехресті вул. Огієнка та Листопадового Чину Львівська ОДА встановила свій варіант монументу – розчахнуту піраміду, з якої виростають руки з тризубом.

7. Дербі «Карпат» та ФК «Львів».

22 вересня на стадіоні «Арена Львів» відбулася знакова подія. Справа у тому, місцеві фани футболу знову змогли насолодитися дербі команд з одного міста. Подібних матчів не було ще з часів, коли саме «Карпати» опустили «міщан» до першої ліги.

8. Відкриття новий авіарейсів.

Навесні 2018 року компанія почала виконувати зі Львова рейси до Гданська, Катовіце, Дортмунда та Лондона (аеропорт «Лутон»), а вже ближче до кінця року – до Вільнюса, Братислави та аеропорту Франкфурт-Хан за 120 км від Франкфурта. Також авіакомпанія відкрила продаж квитків до Копенгагена, куди розпочне літати з березня 2019 року.

Нові напрямки

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*