Чому я ходжу в гори?

Говерла

Подивишся за вікно й можна подумати, що надворі не лютий місяць, а вже весна, травень. А весна – це що? Правильно, пора гірських походів. Люблю це діло.

Щоправда, обійшов в Україні вже багато гір й поступово перемикаюся на іноземні. Але, сьогодні мова не про це.

Вчора сидів в Інтернеті, листав різні статті й натрапив на одну цікаву, де людина задавала питання, а чому ви ходите в гори? Для чого вам це? Вам набридло жити, треба пригод чи щось інше?

Так мене ця тема зацікавила, що також вирішив написати свої думки.

Отже, в гори Воробус почав ходити з 2009 року. Як зараз пригадую хороший приятель Володя запропонував сходити на гору Парашку. Думав, переживав, гадав чи йти чи не йти й таки погодився. Звісно, тоді я ще був чайником.

Взяв сумку через плече, не мав нормального спальника, карімата. Пригадую у той день мене ледь не прибило деревом в лісі біля водоспаду Гуркало. Але, незважаючи на всі труднощі, я повернувся додому живий, здоровий й після цього захворів горами.

Будете сміятися, але я відкрив карту й почав дивитися де розташована та чи інша вершини. Поставив собі за мету їх всіх обійти. Ще більшого поштовху йти в гори дала мені зимова Говерла. Екстрим був ще той. Ходити влітку – це одне а ось взимку – це інше.

Також читайте:   Де сховатися від зими?

Поступово почав купувати необхідне спорядження. Як зараз пам’ятаю туристів у бахілах, а я замотав ноги скотчем.

Як і поступово почав ходити в гори самостійно. Зараз мені не треба провідників. Я і є той самий провідник. За майже 10-ть років мене нічим не здивуєш.

В горах я губився, мав екстремальні випадки, коли друзі розбивали голову, нас замітало у хуртовинах, ми спали в снігу. Не можу зрозуміти як досвідчені туристи можуть заблукати на тій же Боржаві. Якби не було важко йти, треба розуміти що потрібно спускатися до річки. Саме вона виведе вас до населеного пункту. Там вже вас врятують.

А ще гори – це відпочинок душі від роботи, від буденності. По собі знаю, коли ти сидиш в горах без цивілізації, то аж душа радіє.

Гори – це неймовірні краєвиди, чисте повітря й можливість навчитися виживати у польових умовах.

Особисто я б зараз вижив при будь-яких умовах.

Незабаром новий сезон походів і на вашого автора чекають нові вершини. Які саме? Про це дізнаєтеся зовсім скоро.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*