Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека запрошує на зустріч з Іваном Матковським - Блог про Львів

Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека запрошує на зустріч з Іваном Матковським

Іван Матковський

31 липня 2019 року о 17 годині в Львівській науково-педагогічній бібліотеці (за адресою вул. Зелена, 24), Іваном Матковським буде відчитана завершальна лекція на тему історії власників – Леона і Ядвіги Шептицьких та їхніх нащадків.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Молитва до митрополита. Софія» у колишньому маєтку Леона і Ядвіги Шептицьких упродовж червня – липня Оленою Білоус (яку заблокував фейсбук) було організовано низку подій, мета яких розкрити невідомі сторінки історії роду Шептицьких.

Зокрема, окрім Івана Матковського, о. Юстина (Юрія Бойка) і о. Севастьяна Дмитруха, лекції читали п. Любов Сорока, п. Люба Безніско, п. Ольга Михайлюк, п. Руслана Бубряк, п. Ігор Кожан, п. Тарас Лозинський, п. Богданна Мончак, п. Ореслава Хомик, п. Валерій Каленюк, проф. Содомора, п. Микола Мох, п. Ірина Різун, п. Петро Франко, п. Марія Гупало, студентки Ольга Галай та Юлія Шевчук. Був також вечір Антона Гріна та його музичної сім’ї. Відвідав Львівську обласну науково-педагогічну бібліотеку й Тадей Едер.

Також читайте:   "Добрий вечір, добрий ранок..."

Іван Матковський – викладач НУ «Львівська політехніка» на кафедрі Політології та міжнародних відносин. Працював багато років помічником народного депутата України VІІ та VІІІ скликань Ігоря Васюника у парламенті, тому дуже добре обізнаний із законотворчою роботою.

Іван Матковський відомий тим, що уклав та видав біографію брата морального авторитета та провідника української нації – Митрополита Андрея Шептицького – Праведника Народів Світу бл. свщмч. Климентія Шептицького.

Відомий також як журналіст-міжнародник у польських виданнях, для яких висвітлював політично-економічні процеси у Центрально-Східній Європі та перебіг подій у гарячих точках (під час російсько-грузинської війни та події на Балканах).

Автор понад трьох десятків наукових статей у галузі літературознавства та кількох сотень публіцистичних статей у різних виданнях Польщі та України. Іван Матковський був активним учасником Помаранчевої Революції та Революції Гідності.

Ласкаво просимо!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*