Щедрий “подарунок” для наївних: шахраї запустили по всьому світу фейкову акцію “Adidas” - Блог про Львів

Щедрий “подарунок” для наївних: шахраї запустили по всьому світу фейкову акцію “Adidas”

Лохотрон

Живеться ж нашим людям скучно. Так і хочеться отримати щось «на халяву», нічого не платити й щоб все за них робили.

Ці слова я використав у статті не просто так.

Інтернетом гуляє новий «розвод», який підхопила вже більшість моїх друзів. Але, про все, по-порядку.

Прийшов вчора Ігор Воробус додому, увімкнув на телефоні доступ до інтернету й почав читати що ж мені пишуть люди. Перше, на що одразу ж звернув увагу, так це повідомлення від людей, що популярна фірма «Adidas» до свого 95-ти річчя роздає безкоштовно футболки та взуття.

Щось тут не так. Як це так просто щось роздають? Пригадую кілька років тому цей бренд зробив шалені знижки, продававши свої товари за заниженими цінами. Але, це було давно й не правда, але тут ще й роздають.

Вирішив ризикнути й перейти по посиланню, яке мені кинули друзі. Одразу ж хочу зазначити, що краще цього не робити.

Відкрив вікно, а там перенаправлення на сайт, який точно не є офіційним сайтом компанії «Adidas». Щоб отримати взуття людині треба відповісти на кілька тупих запитань, а потім же натиснути на кнопочку «отримати взуття». Хехе, це мене також розсмішило.

Також читайте:   Блогери!!! Ви де?

Невже зробивши поширення серед друзів я щось отримаю. Робити розсилку друзям я не став. Просто побачив яким чином йде розсилка, відіславши запрошення собі на інший мій номер. Нічого надзвичайного.

Далі ж найцікавіше. Виявляється, не лише розсилку просили шахраї. Так, саме шахраї, адже ще до того, як почав з цим всім бавитися спитав у «дядька» гугла чи часом це не «розвод».

Подібна вірусна розсилка вже була у Росії, Казахстані та інших країнах. Користувачі навіть розповідали, що сайти просили банківські реквізити, доступ до телефонної книги і так далі.

Думаю зайвий раз не треба нагадувати що відбудеться якщо аферисти отримають доступ до вашої банківської картки, мобільного телефону.

Не ведіться на подібні лохотрони, а якщо, все ж перейшли по даному посиланню та виконали ще ряд дій, то обов’язково змініть пароді до ваших акаунтів у соціальних мережах, входу у Приват 24 і так далі. Безпека понад усе.

І пам’ятайте, що безкоштовний сир лише у…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*