Воробус на виборах: як це було - Блог про Львів

Воробус на виборах: як це було

Вибори до парламенту

В останні дні ваш автор дуже багато часу приділяв футзалу й культурним подіям. Сьогодні ж зраджу своїм традиціям й поговоримо про вибори. Мені знову вдалося побувати в комісії й побачити весь цей процес зсередини.

Які перші враження? Знову в комісії понабирали багато людей, які й близько не розуміли що таке вибори й з чим їх «їсти». Не розумію, як можна ставити головою комісії людину, яка ніколи нею не була. Добре, що був секретар, був заступник, решта членів комісії, які вирішили багато питань.

До членів комісії також є питання. Це стосується не лише моєї дільниці, а й решти, де працювали мої друзі. Елементарно правильно порахувати бюлетені – це вже сильного розуму не треба мати. Люди ж робили помилки у списках, у підрахунку голосів. Саме тому й затримується процес підрахунку.

Щось у мене закрадається думка, що склад членів комісії залежить від розміру заробітньої платні. Так, нардепи кажуть, що заради країни можна й працювати безкоштовно, але щось я дуже й дуже сумніваюся, що вони б так працювали.

Реально, деякі партії платили людям дуже мало й не дивно, що члени комісії аж дуже не старалися робити все якісно та вчасно.

Явка виборців

Також читайте:   Дурень гривнею багатіє...

На моїй дільниці вона склала трохи більше чим 50-ть відсотків. Як на мене, це нормальна цифра. Якщо чесно, то очікував значно гірших результатів.

Адекватність людей, які голосують.

Особливх казусів не було, окрім дідуся років 70-ти, який десь годину толкував всім, що понабирали у комісію людей по оголошенню. Все йому було не так, а коли йому сказали, що викличуть на нього поліцію, то він одразу ж став чемним.

Здивував також підрахунок голосів. Чи то люди стали свідомими, чи то що, але на бюлетенях ніхто не писав гадостей. Так, було багато пустих бюлетенів, але це, мабуть, через те, що багато виборців думало що це продовження бюлетеня за партію.

Втома

Всі ці голосування, підрахунок голосів, а потім ще й здавання в ОВК втомили людей. Особисто я був дуже втомленим. Не пригадую, коли востаннє я їхав на велосипеді й робив зупинку аби попити каву, бо банально засинав.

Незабаром нові вибори, на які вже не знаю чи буду йти. Час покаже. Поки що ж треба відпочити.

P.S. Ледь не забув. Дякую всім членам нашої комісії за компанію й плідну роботу. Було весело, особливо тоді, коли я почав співати з пані Любою.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*