«Montagiu Cup»: Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 6:0

Юнаки програли

Як ми вже повідомляли, юніорська збірна України увійшла в останню стадію підготовки до чемпіонату Європи (U-19), який вже скоро відбудеться у Латвії. А поки підопічні Віталія Одегова перевіряють свою готовність до цього континентального форуму, беручи участь у міжнародному турнірі «Montagiu Cup», який стартував з двох півфіналів цього міні-турніру довелося грати з португальцями, яких вважають одними з фаворитів майбутнього Євро.

На жаль, вже на старті гри «синьо-жовті» програвали 0:2. Все почалося з прикрої помилки Гуйвана, який втратив ворота і пропустив гол собі «за комірець». А за кілька миттєвостей класним ударом відзначився Пако. Португальці розіграли аут, після якого подача, власне кажучи, і пішла на протилежний фланг, де Пако пробив з льоту, і Гуйван був змушений витягати м’яч з сітки своїх воріт. Після цього підопічним Віталія Одегова було важливо не «посипатись», аби не отримати у свої ворота ще більше голів. І треба віддати належне «синьо-жовтим», які все-таки змогли вийти з такого собі стану нокдауну. Українці намагались перевести гру ближче до португальських воріт. Щоправда, ударів у ствір воріт піренейців було дуже мало. Натомість, самі португальці подекуди турбували Гуйвана, змушуючи його вступати у гру. І це, зрештою, призвело до того, що незадовго до перерви Гуйван припустився помилки, не прикривши ближній кут, і це призвело до третього взяття українських воріт. Так само, як і на початку гри, португальці майже одразу забили ще раз. Цього разу вони скористались провалом в обороні української команди. 4:0 на користь піренейців за підсумками першого тайму. Мабуть, навряд чи хтось очікував на такий перебіг подій, але сталося саме так.

Також читайте:   Футзал. Кубок Львова-2015. Нові Імена 4:4 Богун (бойова гра)

Теоретично після перерви українці мали би заграти краще бодай би тому, що можна було б вже не думати про результат і грати просто у свою гру. Але проблема в тому, що португальці не завжди дозволяли це робити. Так, було видно, що вони свідомо віддали ініціативу «синьо-жовтим», але водночас португальці у будь-який момент були готові до того, щоб вмикнути командні швидкості та розвинути свою перевагу. В результаті це призводило до того, що м’яч цілком реально міг опинитись у воротах Щипчика, який у другій 20-хвилинці захищав ворота нашої збірної. Варто сказати, що цих «сейвів» від голкіпера «Продексіма-2» могло би бути менше, якби не деякі помилки наших польових гравців при переході з оборони до атаки. Втім, скоро Щипчику таки довелося витягати м’яч з сітки своїх воріт після того, як португальці класно розіграли кутовий, і дальній удар виявився результативним. Більше того – піренейці кілька разів повторювали цей трюк, користуючись тим, що українці не завжди встигали зустрічати тих гравців, які готувались пробивати по воротах Щипчика. На щастя, ці моменти не ставали гольовими. Але трохи згодом піренейці змогли забити шостий м’яч у ворота нашої команди.

Під кінець гри українці пішли з п’ятим польовим. І тоді у «синьо-жовтих» стало з’являтись більше моментів, ніж було до того. Однак, забити бодай би «гол престижу» підопічним Віталія Одегова не судилось, незважаючи на зусилля Бланка, Нагорного та інших. Але фінальна сирена зафіксувала невтішний для українців рахунок 0:6. Таким чином, підопічні Віталія Одегова тепер зіграють у матчі за третє місце. Даний поєдинок відбудеться 24 серпня о 18.00 за київським часом.

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*