Що взяти з собою у подорож на автобусі? - Блог про Львів

Що взяти з собою у подорож на автобусі?

подорож на автобусі

Безвізовий режим дав можливість самостійно їздити по Європі. Зі Львова почало їздити багато автобусних перевізників, у т.ч. і лоукостерів, які часто дають можливість купити квитки на автобус за «смішні гроші».

Отож, напрямок вибраний, дати узгоджені, квитки в кишені. Пора пакувати валізу чи рюкзак. Що ж взяти з собою у дорогу?

1. Найважливіше – документи та гроші, платіжні картки

Заздалегідь потурбуйтеся про медичну страхівку, попередьте банк про країну перебування, щоб уникнути неприємних ситуацій при оплаті картками. Також зробіть копію закордонного паспорта та тримайте її окремо від інших документів (стане у нагоді при втраті паспорту за кордоном при зверненні в консульство). Розміняйте заздалегідь невелику суму валюти дрібними купюрами чи монетами, щоб розрахуватися в туалеті чи за каву на заправці.

2. Аптечка

Зрозуміло, що у кожного своя специфіка, перерахую “базу” – то, що я обов’язково беру в середньоєвропейські поїздки:

  • для шлунка: іммодіум 2-3 таблетки, мезим , атоксил
  • від застуди та грипу: парацетамол, колдрекс
  • знеболююче (диклофенак, кетанов). В Європі з цим суворо, знеболююче без рецепту взагалі не купиш, так що його краще взяти з собою.
  • кларитин, тавегіл чи інший засіб від алергії
  • драміна від загойдування та нудоти
  • пластирі – на екстрений випадок кілька штук.

подорож на автобусі

3. Напої та перекус

В автобус візьміть достатню кількість води, краще в малих пляшках. Не пийте занадто багато, не всі перевізники дають можливість користуватися туалетом в автобусі. Для перекусу запасіться горіхами,сухофруктами, сухим печивом. Візьміть банан та яблуко. Не беріть продуктів, які швидко псуються чи сильно пахнуть, щоб не заважати у дорозі попутчикам.

4. Техніка і таке інше

Маленька праска і дорожній фен, якщо подорож довга і ви будете ночувати в бюджетних готелях, то їх там швидше за все не буде. Не зайвим буде перехідник до розетки. Також не забудьте зарядне до телефона та павер банк.

5. Маленька косметичка з найнеобхіднішим

Якщо в подорожі передбачені нічні переїзди, то вранці швидше за все ви будете вмиватися у кімнаті гігієни на заправці. У косметичку візьміть маленьку зубну пасту, щітку, гребінь, дезинфектант у спреї, дезодорант. Для жінок серветки для зняття макіяжу, і необхідний мінімум для макіяжу. В косметичку запакуйте всі ті гігієнічні засоби, якими користуєтеся.

6. Одяг і текстиль

В автобус візьміть зручний вільний одяг, запасні шкарпетки і основне зручне взуття, яке легко одягати. Для нічного переїзду зручна подушка-підкова (надувна або м’яка) і невеличкий плед, щоб вкритися. Якщо поїздка у дощовий сезон, візьміть парасолю або дощовик.

На час подорожі не беріть нове взуття, яке може натиснути чи нагризти ногу. Не забудьте змінну білизну, головний убір по сезону. Для прогулянок вибирайте зручні джинси, футболку, олімпійку або флісову кофту залежно від сезону. Верхній одяг бажано щоб був водо- та вітростійкий і мав капюшон.

подорож на автобусі

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*