Володимир КРАЙОВСЬКИЙ: «Причина підсумкового дев’ятого місця – відсутність досвіду таких матчів»

Студенти

Футзальний портал «5х5» продовжує підбивати підсумки чемпіонату Європи серед університетів, який проходив з 15 по 23 липня у португальській Бразі. Цього разу ми поспілкувались з проректором Національного університету «Львівська політехніка» Володимиром Крайовським, який проаналізував виступ галицької студентської команди на «універ-Євро». Нагадаємо, що на турнірі у Португалії «політехніки» посіли підсумкове дев’яте місце.

– Володимире Ярославовичу, вже трохи часу минуло після завершення чемпіонату Європи серед університетів. На жаль, команда НУ «Львівська політехніка» виступила не дуже вдало, посівши дев’яте місце на турнірі. А як Ви оціните виступ львівської команди?

– На жаль, ми дійсно не так виступили, як би хотілося. Можливо, вся причина такого результату була в тому, що у хлопців була відсутність досвіду таких поєдинків, адже чемпіонат України серед ЗВО та чемпіонат Європи серед університетів – це два дуже різних рівні. Мабуть, десь хлопці перехвилювались, тому і не все виходило так, як би хотілося.

– Давайте пройдемося по всій турнірний дистанції. Які матчі були вдалими, а які – не дуже?
– Перший матч був з французами. Наша команда вигравала після першого тайму з рахунком 6:2, але після перерви пропустила три м’ячі, хоча зрештою виграла 6:5. Чому так сталося? Можливо, десь втратили концентрацію. До того ж, далася взнаки відсутність досвіду ігор на такому рівні, як чемпіонат Європи серед університетів. Коли ми грали з господарями турніру, португальцями, то незважаючи на те, що ми програли, я вважаю, що наші хлопці по грі мало в чому поступалися своїм суперникам. Поєдинки за 9-11 місця були різними. Якщо гра з хорватами, як на мене, далась нам легко, то матч проти студентів з Італії був, мабуть найскладнішим. Про це свідчить бодай би той факт, що ми здобули перемогу лише у серії пенальті. Але якщо підсумувати турнір, то вважаю, що цей чемпіонат Європи серед університетів став для нашої команди хорошим досвідом на майбутнє.

– Парадокс: у Вашої команди половина гравців – це представники клубів Екстра-ліги, «Енергії» та «Кардиналу». У команди ХНУ ім. Каразіна лише троє виконавців грають або грали в Екстра-лізі (якщо враховувати Моспана, який вже не в «Урагані»). Але харків’яни – з медалями, а львів’яни – ні. Чому так сталося?
– Так, у складі харківської команди є гравці з Екстра-ліги, які були лідерами. Але якщо говорити про нашу команду, то, повторюсь, за винятком Радевича та Легендзевича, які є кандидатами до національної збірної України, багато хто з гравців не мав досвіду міжнародних поєдинків, і це далося взнаки.

Також читайте:   Травми у футболі

– Чи були вже якісь розмови з тренером «Енергії» Валерієм Легчановим щодо виступу в Португалії?
– Головного тренера «Енергії» я ще не бачив, оскільки вона зараз знаходиться на зборах у Шацьку. Думаю, там він вкаже тим гравцям, які грали у Португалії, на помилки. Можливо, треба було, щоб Легчанов поїхав разом з нами. Він добре знає цих хлопців, і зміг би багато що підказати під час матчів.

– Кого зі своєї команди зможете виділити за підсумками чемпіонату Європи серед університетів?
– Не буду нікого виділяти в нашій команді. Для цього є тренер, і це питання до нього. Я, зі свого боку, роблю все для того, щоб у нашої університетської команди були належні умови для тренувань та підготовки до змагань.

– Ви побачили рівень чемпіонату Європи серед університетів на власні очі. Чи можна сподіватись, що у майбутньому Львів теж може прийняти подібний континентальний форум?
– На жаль, у Львові фактично немає відповідних майданчиків, які могли би прийняти чемпіонат Європи серед університетів. У нашому місті єдиний нормальний зал – це Палац спорту «Галичина». Що стосується нашого університету, то ми скоро маємо відкрити новий майданчик, але він не зовсім відповідає стандартам. Тому, все питання – в інфраструктурі, яка відсутня у нашому місті.

– Які плани у футзальної команди НУ «Львівська політехніка» на новий сезон?

– Ми проаналізували турнір у Португалії та зробимо все, щоб захистити титул чемпіона України серед ЗВО та поїхати наступного року в Сербію, щоб виступити там краще, ніж цього річ у Бразі. Тим більше, що кістяк команди у нас збережеться.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*