Враження від поїздки в Румунію

Ярема Чуйко

Поки Воробус пише новий пост про свої пригоди й подорож у Румунію у тому числі, пропоную прочитати допис мого колеги Яреми Чуйка, який також був у нашій групі й вже зараз ділиться своїми враженнями від побаченого.

Далі йому слово:

Про Румунію.
Пограюсь трохи в блогера.
Насправді, хочу розповісти про наших сусідів, бо знаємо про них надто мало.
Загадкова, незнана, несподівана. Саме так можна охарактеризувати нашого південного сусіда – Румунію.

Як виявилось про румунів ми знаємо дуже мало.

Отже, ми відвідали три визначні замки Румунії. До речі, замків у цій країні більше двохсотень!

– Особливо зацікавив замок Дракули у селі Бран. Сам Дракула у ньому провів кілька днів, але з- поміж туристів древня споруда, дуже популярна.

– Далі було Трансфагарашське шосе. Насправді, велич цієї дороги передати важкувато.

– Основною метою Румунської подорожі було підкорення однієї з найвищих вершин Карпат – гори Молдавяни, 2544 метри. Зізнаюсь, це було неймовірно важко . За два дні підйому, ми підкорили п`ять гір, які мають висоту більше 2 000 метрів. Висота Говерли, до прикладу, 2061 метр.

Також читайте:   Івано-Франківський меморіальний сквер

На вершині

– Пухнасті друзі. За час подорожі, на своєму авто чи пішому шляху зустріли одного ведмедя, п`ятьох оленів, лисицю, тисячі баранчиків, зграю ослів. Одним словом в румунських лісах тваринок дуже багато. І це приємно.

Звірі

– Люди: цікаві, колоритні, привітні, завжди готові допомогти.

– Їжа: найбільше Румунія славиться сирами. І це недивно. За час подорожі ми зустрічали виклику кількість кошар овечок. Сир у них смачний, рекомендую.

Друзі, обов`язково поїдьте до Румунії. Стереотип з циганами – невиправданий. Одразу кажу, для того, щоб пізнати країну, необов’язково підкорювати гори. І без них є, на що подивитись. Але от шанувальникам гір, в Трансільванії буде неймовірно цікаво та вражаюче. Румунію РЕКОМЕНДУЮ!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*