Чемпіонат Європи (U-19). Україна (U-19) – Нідерланди (U-19) – 7:0 - Блог про Львів

Чемпіонат Європи (U-19). Україна (U-19) – Нідерланди (U-19) – 7:0

Є перша перемога!

Юніорська збірна України отримала честь відкривати чемпіонат Європи очним поєдинком проти нідерландських однолітків. Перед грою були деякі побоювання щодо того, що ван Лонден та компанія зможуть попсувати нерви нашій команді. В принципі, у деяких епізодах так і було. Але все-таки клас українців виявився вищим. Про це – трохи детальніше.

Українці стартували дуже непогано. Принаймні, було видно, що підопічні Віталія Одегова налаштовані грати першим номером. По такій грі футзалістам збірної Нідерландів залишалось чекати на шанс заволодіти м’ячем. А поки вони намагались чинити опір за допомогою контактної боротьби, яка подекуди або призводила до фолу, або ж цілком реально могла призвести. Що стосується моментів, то перший небезпечний епізод у грі був в активі української команди. На старті гри варто відзначити Белана, який був, мабуть, найактивнішим у складі «синьо-жовтих» у цей відрізок часу.

Тому, і не дивно, що саме він забив перший м’яч у цій зустрічі. Таким чином, Данило увійшов в історію як автор першого голу чемпіонатів Європи серед 19-річних.

Початок було покладено, і тепер цю перевагу треба було розвивати надалі. І у нашої збірної були моменти для того, щоб збільшити рахунок на свою користь. Зокрема, намагались відзначитись Негела та Нагорний. Але разом з тим, треба відзначити, що у нідерландців подекуди теж з’являлись моменти. І кілька разів Гуйвану довелось рятувати нашу команду. А коли був безсилий наш голкіпер, то на боці «синьо-жовтих» був фарт. Так, в одному з епізодів м’яч прийняла на себе стійка, а після одного випаду, який цілком міг завершитись голом, Гуйвана підстрахував Негела.

Втім, незважаючи на ці тривожні епізоди, все-таки більше м’ячем володіли українці. Вони швидше рухались, ніж суперники, змушували їх більше грати без м’яча.

І це призводило до того, що футзалісти з Нідерландів іноді фолили.

Те, що українці навіть індивідуально сильніші за своїх опонентів, на 12-й хвилині підтвердив Бланк, який класно обіграв суперника та пробив по воротах Бен-Салема – 2:0. Ще одним фактором на користь української команди були помилки їх візаві. Одна з них призвела до третього взяття воріт Бен-Салема. Це Белан оформив дубль після того, як біля своїх воріт помилився Беналі, влучивши у нашого гравця, від якого м’яч і відскочив у ворота. Але треба все-таки віддати належне нідерландцям, які, незважаючи на такий рахунок, все-таки намагались бодай би відквитати один м’яч ще у другому таймі. Однак, цього їм все-таки не вдалося зробити.

Також читайте:   Чемпіонат Європи серед університетів: ХНУ ім. Каразіна гратиме у фіналі!

Другий тайм футзалісти збірної Нідерландів намагались розпочати активніше, навіть подекуди старались застосовувати високий пресинг. Однак, підопічні Віталія Одегова давали собі раду з цим. А на 24-й хвилині українці збільшили свою перевагу після того, як Нагорний організував стрімкий випад на ворота Бен-Салема. Гравець краматорського «Авангарда» зміг віддати передачу на «п’ятачок», де Масевич просто переправив м’яч у ворота. Так рахунок став 4:0.

Після цього гра поступово почала заспокоюватись, хоча подекуди були «спалахи» від нідерландців. Однак, незважаючи на це, підопічні Віталія Одегова контролювали гру та могли собі дозволити грати за рахунком. Відповідно, у деяких епізодах рахунок міг би стати і більшим.

Незадовго до кінця гри Віталій Одегов потроху став давати відпочинок провідним гравцям, даючи пограти іншим. У той же час нідерландці спробували пограти з п’ятим, але розіграш зайвого у них не виходив. Більше того – вони отримали ще два м’ячі у свої ворота. На 36-й хвилині по м’ячу забили Нагорний та Негела, які однозначно заслужили право стати авторами голів у цьому матчі. А фінальну крапку поставив той, хто і розпочав цей розгром – Белан оформив хет-трик. 7:0 – такий же самий результат, який був напередодні зафіксований у матчі за Суперкубок України, де «Ураган» обіграв «Продексім». Дуже хороший результат, який може закласти хороший фундамент для вдалого виступу юніорської збірної України на чемпіонаті Європи.

Україна (U-19) – Нідерланди (U-19) – 7:0

Голи: Белан (5, 16, 37), Бланк (12), Масевич (24), Нагорний (36), Негела (36)

Україна (U-19): Гуйван – Бланк, Завертаний, Волков, Бєлан – Квасній, Нагорний, Негела, Тимців – Масевич, Сенюк, Сорокін, Меденець

Нідерланди (U-19): Бен-Салем – Тейлор, ван Лонден, Камп, Бізен – Беналі, Бен-Халу, ван Халдерен, Аззанагі – Амхейє, Ель-Террахі

Попередження: Бен-Халу (10)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*