Муай тай: особливості тайського бойового мистецтва - Блог про Львів

Муай тай: особливості тайського бойового мистецтва

Муай тай

На сьогоднішній день тайський бокс (муай тай) – один з найпопулярніших і розвинених видів єдиноборств не тільки на території нашої країни, а й у всьому світі. Досягнувши величезного визнання в Америці і Європі в кінці 70-х років, даний вид спорту добре асимілювався і зробив істотний вплив на інші види бойових мистецтв: наприклад, на кікбоксинг. Муай тай, звичайно ж, і сам зазнав відчутних змін, а також збагатився новими техніками за рахунок савата, карате і боксу.

Завдяки існуючим різноманітним методикам тренувань в різних регіонах світу, було відкрито багато національних шкіл муай тай, провідними з яких стали школи в Англії, Голландії, Марокко, Франції, Фінляндії, Бразилії, Австралії, України, Білорусії, Росії. Таїланд вберіг свій безперечний пріоритет, не втратив самобутньої методики тренування, яка формувалася століттями, незважаючи на жорстоку конкуренцію.

Сьогодні будь-яка школа тайського боксу культивує в своїх учнях, в першу чергу, спортивний дух мужнього чоловіка. Заняття з тайського боксу проходять в повністю реалістичній манері, що дозволяє борцеві використовувати лікті, коліна, гомілки, ступні ніг і куркулі для нанесення впевнених ударів по противнику під час боїв.

Турніри між представниками різних шкіл єдиноборств продемонстрували, що боксерів, які працюють в стилі муай-тай, від інших позитивно відрізняє максимальна ефективність кожного нанесеного ними удару.

тайський бокс

Тайських боксерів називають «залізними людьми», і не дарма: вони здатні вийти переможцем з будь-якого бою. Правильні тренування тайських боксерів формують ідеально підготовлених і найнебезпечніших бійців, які до того ж психологічно налаштовані не звертати уваги на власну біль при проведенні бою. Важливе значення також має правильна екіпіровка для тайського боксу, зокрема, шорти для тайського боксу.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. "Нові Імена" - "Львівські Резерви". Анонс

Ще одна особливість тайського боксу – це можливість використання спеціальної техніки ударів ногами, якої немає ні в одному з видів східних єдиноборств. В інших видах боротьби також застосовуються техніка ударів ногами, але тільки в тайському боксі вона доведена до досконалості і має ті відмінності, які і роблять муай тай настільки ефективним видом спорту.

Тайський боксер ногами може провести цілу серію ударів не втративши при цьому ні швидкості, ні сили, а деякі з виду слабкі удари по сухожиль, можуть на довгий час вивести супротивника з рингу. Індивідуальні продумані тренування забезпечують відмінну розтяжку м’язів ніг і тазу, рухливість, а також швидку реакцію боксерів, що дозволяє наносити міцні удари, які відрізняються розмахом, величезною амплітудою.

Навчання тайського боксу – заняття для справжніх чоловіків і впевнених жінок, які захоплюються спортом, бойовими мистецтвами, що мають незворушний азарт, волю до перемоги у всіх сферах життєдіяльності.

За матеріалами сайту: mma-market.com.ua.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*